komaromonline.sk
HÍREK
Megtartották az 1. Kutya-Olimpiát Komáromban – VIDEÓ
  •   

Augusztus 27-e egy szokványos vasárnapi napnak indult. A délelőtt folyamán az élet a Duna partján kezdett le pezsegni és egy nem mindennapi esemény vette kezdetét. A fókuszból az emberek kiléptek s a négylábúak vették át a főszerepet, ugyanis megrendezésre került az első komáromi kutya-olimpia.

A rendezvényt Silvia Hanová, észak-komáromi kutyatréner, a Výcviková škola psov Komárno alapítója szervezte. A versenyre augusztus 11-ig lehetett regisztrálni. A megmérettetésre nyolc bátor eb és gazdája nevezett be. A gazdiknak közösen kellett teljesíteniük a versenyszámukat hűséges társukkal, hol az egyik fél volt aktívabb, hol a másik, vagy pedig mind a ketten. A kellemes időjárásnak köszönhetően 11 versenyszámot kellett teljesíteniük a versenyzőknek, melyek a következők voltak: gyorsasági úszás közösen kutyával, behívásos gyorsasági futás, engedelmességi munka pórázon, ültetéses helyben maradás rejtvényekkel, kedvenc játék behozása jutalomfalatok közül, akadályfutás kutyával pórázon, szabad stílusban szafaládé eljuttatása sértetlenül 10 méteres távolságban, játékok kihalászása vízből, kérdezz-felelek fektetéssel, elsősegélynyújtás kutyánál és gazdi-kutya páros gyorsasági evés és ivás.

A versenyszámokat időre kellett teljesíteni, majd a végeredményhez összeszámolásra kerültek a percek, másodpercek. A versenyen, mindenki nagyon szépen teljesített és az időjárás is, hála Istennek, kedvező maradt ahhoz, hogy egy kellemes napot zárhassunk kisvárosunkban.

Aki netán lemaradt volna, annak egy kis videóval kedveskedik a szervező stáb. Jövőre újra folytatódik az eseménysorozat és minden kedves érdeklődőt vár a következő kutya-olimpia.

(Károly Zsolt)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook