komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Megszületett az 500. baba a komáromi kórházban

Az idei év 500. újszülöttjét köszönthették július 23-án, csütörtökön az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórház nőgyógyászati-szülészeti osztályán. A kis Matteo és édesanyja, Veronika is kiváló egészségnek örvend és elégedett.

A kis jövevény, akinek az édesanyja újvári lakosként választotta a komáromi szülészeti osztályt, amely többször elnyerte Nyitra megye legjobbja címet, 2016-ban pedig Szlovákia harmadik legjobbjává lett választva, a kora délutáni órákban 3 600 grammal és 51 centiméterrel jött világra. “Az anyuka és a kisbaba is jól van, a szülés komplikációk nélkül zajlott” – mondta Mgr. Zuzana Szabóová, vezető szülészeti asszisztens. Az új családtag érkezését már nagyon várták és hatalmas örömmel fogadták.

 


A komáromi kórház nőgyógyászati-szülészeti osztálya évek óta rendkívül keresett és népszerű a leendő anyukák körében. Egészségügyi szolgáltatásait nem csak a Komárom környékén élők kismamák veszik igénybe, hanem a távolabbi településeken élők is. “Igyekszünk a legnagyobb mértékben kielégíteni az anyukák igényeit és elérhetővé tenni számukra a legkorszerűbb újdonságokat, mint például a korai kötődés támogatását császármetszés alkalmazása esetén is. A jövőben pedig tervezzük a szülőszoba felújítását is.” – részletezte MUDr. Mamoun Amr, osztályvezető főorvos.

(komaromonline.sk, AGEL SK)

 

Hozzászólások

hozzászólás