komaromonline.sk
HÍREK
Megnyitották Sedliak Pál fotográfus kiállítását
  •   

A héten nyitották meg a Duna Menti Múzeum Zichy-palotájában Sedliak Pál fotográfus első önálló kiállítását, amely a Debütállás címet viseli. A kiállítást Holop Ferenc a Helios fotóklub elnöke és Kopják Angelika alelnök nyitották meg.

„Magasra emeli a művészet az embert, nemessé, csodálatosan széppé varázsolhatja lelkének minden rezdülését.” (Gogol)

A megnyitón elhangzott, hogy „Sedliak Pál fényképekben álmodja meg mondanivalóját, melyeket aztán elénk tár, barátai és a nagyközönség örömére. Lehet-e ettől kellemesebb érzés egy olyan ember számára aki alkot, aki éveken át a fotográfia bűvkörében él, tölti el idejének jelentős részét, hogy a keze alól kikerülő alkotásokat, elénk tárja, közkincsé tegye.“ Az elkészült alkotásokon szinte olvashatók azok a történetek, érzelmek, melyek Sedliak Pált a mű létrehozásához elvezették. Fotográfiai munkásságát illetően, egyfajta folytonosság észlelhető alkotásaival kapcsolatban. Ennek bizonyítéka az is, hogy fotográfiái az utóbbi években versenyről versenyre vándorolnak, eredményesen.

 

 

Több csoportos kiállításon, hazai illetve külhoni nemzetközi versenyen vett részt, több elismerő oklevél tulajdonosa. Legutóbb, az Amfo járási versenyén díjazták alkotásait, első helyen, fekete-fehér és harmadik helyen, színes kategóriában.

 

 

Sedliak Pál Martoson él és alkot. A fényképezés a sötétkamra a nagyítás az előhívás a rögzítés gyermekkorától kezdve ismeretes volt számára, hisz édesapja művelte ezt a mesterséget. Fotografálással komolyabban több mint tíz éve foglalkozik, alkotásait mesteri fokon készíti el. A művészet gyermekkorától jelen van életében. Szilva József növendéke volt, majd a kerámia világa kerítette hatalmába, mikor Pezinokban kitanulta a mesterség fortélyait. A fotografálás későbbi szerelem életében, amely a mai napig tart. 10 éve tagja a Helios fotóklub családjának.

 

 

Vidám, megbízható, szerethető, szavahihető ember. A művészetek világában ismerete sokoldalú, a fotográfálás elméleti és technikai részét is kitűnően érti. Sedliak Pál mai első önálló kiállításán, -melyet a kiállító Debütálásként él meg s egyben a kiállításnak is ezt a címet adta – egy érett fotográfus alkotásait láthatjuk, melyeken érezhető a fotográfia iránti végtelen tisztelet, ezen belül a kreativitás, az ősiség és a modern stílus sajátos keveredése.

A kiállítás 2018. június 26-ig látogatható.

(komaromonline.sk, fotók: Horesnyik Ervin és Krüger Viktor)

 

Néhány fotó Sedliak Pál alkotásaiból:


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook