komaromonline.sk
VÁROS
Megmozdult a város – Legyen a miénk a LIDL játszótér!
  •   

Komárom városa az idén is bekapcsolódott a Lidl játszótér projektjébe, melyre február 28-ig lehet szavazni a www.zihadielko.sk honlapon. Komárom az első helyen áll, de a többiek a nyomában vannak! Minden regisztrált résztvevő minden nap szavazhat városára, továbbá a szavazó minden nap plusz szavazathoz juthat, ha bekapcsolódik az egyszerű online játékban.

A közösségi hálon egy nyilvános csoport is megalakult, amelynek mára már több mint 8350 tagja van. Itt buzdítják egymást és a város lakosságát a szavazásra. A csoport megalapítóját Venth Silvit kérdeztük:

“Szomszédasszonyom, Mészáros Barby ösztönzésére elolvastam a versenyszabályzatot, és két nap múlva létrehoztam a Žihadielko pre Komárno nevű Facebook-csoportot. Hogy miért? Szerettem volna átélni azt az összefogást és összetartást, amit azóta élek meg, amióta a csoport létezik. Csak pozitív megjegyzések érkeznek a több mint 8 000 tagtól, akik kölcsönösen buzdítják is egymást. Feltöltenek az olyan a kommentek, melyek úgy kezdődnek, hogy az egész szülészet szavaz, vagy, hogy íme, a segítség a környező falvaktól. Hogy még több szavazat érkezzen, szerintem az időseknek meg kellene mutatni, miképp kell szavazni. Örülnék, ha valaki fényképeken megmutatná, miképp kell regisztrálni. A 8 000 tagból eddig 2 500 szavazott, éppen a regisztrálás körül lehet a gond. Nekem fél napig tartott, míg regisztráltam… Találkozhatnánk is a téren, és készíthetnénk egy közös fotót meg egy plakátot azzal a szöveggel, hogy Komárom a Žihadielko elnevezésű játszótérépítő projekt lázában ég, a Žihadielko összekötötte Komáromot. Kevesebb ügyet, több élményt; nyerjük meg gyermekeinknek a játszóteret!” (a csoport FB oldala: ITT)

 

De vajon játszanak-e, illetve hogyan buzdítják a komáromiakat a város képviselői?

Keszegh Béla alpolgármester: “Természetesen családunk minden tagja részt vesz a szavazáson, mindenki hozza a napi két szavazatot. Komárom lakossága az elmúlt tizenöt évben sajnos folyamatosan csökkent. Amennyiben ezt a folyamatot meg szeretnénk fordítani, úgy nem csak munkahelyekre, de a családalapítás megfelelő körülményeinek kialakítására is szükség van. A játszóterek azért is nagyon fontosak, hogy a vidámabb gyermekkor mellett, a szülőknek segítik a nevelést, a napi mozgás biztosítását. A városban, ebben az évben két nagyobb játszótér projekt van alakulóban uniós és szponzori támogatással. Ez a LIDL-játszótér egy olyan lakónegyedben gazdagítaná a környéket, ahol sok család hétköznapjait tenné vidámabbá. Ragadjuk meg a lehetőséget! Mutassuk meg, hogy a KOMÁROMIAK összefognak a jó ügyek érdekében!”

 

Bujna Zoltán városi képviselő: “Szerintem nagyon fontos, hogy az utcán is beszéljünk róla és megkérdezzük a szomszédunkat, a gyermekeink barátainak a szüleit, a rokonokat, hogy játszanak-e. Az FB csak egy vékonyabb réteget szólít meg, és kevésbé személyes, továbbá az FB-olvasók közül is sokan átsiklanak a felhívásokon. Nem egyszer tapasztaltam olyan hozzáállást, hogy hiszen én már tavaly játszottam és akkor sem nyertünk. El kell külön-külön mondani mindenkinek: most új játék van, Komárom az első helyen áll, de a többiek a nyomunkban vannak, ezért minden egyes szavazat számít! Minél előbb bekapcsolódik valaki a játékba, annál több szavazatot gyűjtünk össze a végére. Megesik, hogy olyan idős emberrel találkozom, akinek ugyan van telefonja és szavazna is, de nincs számítógépe. Ilyenkor felajánlom neki, hogy segítek a regisztrációban. Létrehozok neki egy e-mail címet és beregisztrálom a telefonját. Ezt csak egyszer kell megtenni az elején és később, mivel az e-mail fiókjának a belépési adatai nálam vannak, a nevében tudok napi két szavazatot leadni. Ezzel a módszerrel szerintem minden aktív ember plusz 2-3 embert tud aktivizálni és ráadásul a szavazás sincs elfelejtve, ha jó ember kezében vannak a bejelentkezési adatok. Az pedig nem lehet gond, hogy egy IP-címről nem 1 szavazatot adunk le, hanem mondjuk 3-5-öt, hiszen a nagycsaládosok is csak egy IP-címet használnak.”

 

Kovács Dávid városi képviselő: „Persze, hogy játszunk mi is! Sőt a cégemmel úgy gondoltuk, hogy megpróbálunk mindenkit még inkább motiválni arra, hogy részt vegyen a játékban, ezzel hozzásegítve KOMÁROM GYERMEKEIT az új játszóplaccukhoz! A teendő: a www.zihadielko.sk oldalon regisztráljanak és szavazzanak Komáromért. A játék február 28-ig tart. Amikor véget ért, a LEGTÖBB KOMÁROMI SZAVAZATOT összehozó egyén nyer egy Alcatel tabletet! Továbbá, aki a Majás játékkal is játszik a plusz szavazatért, szintén nyerhet egy tabletet, amennyiben komáromi szavazóként a legtöbb pontot (métert) szerzi meg! Ezeket az adatokat könnyen le lehet hívni a játék oldalán, trükközni tehát felesleges. Február végén elküldhetitek nekünk, mi leellenőrizzük, és ez alapján hirdetünk nyerteseket” – tájékoztatott Dávid. „Továbbá cégünk FB oldalán további nyeremények várják a „Majaszavazókat” HAJRÁ KOMÁROM! LEGYEN A MIÉNK A JÁTSZÓTÉR!” – tette hozzá.

 

Ipóth Szilárd városi képviselő: “Igen, aktívan részt veszek a szavazásban. Jó érzéssel tölt el, hogy ilyen nagy az érdeklődés és az összefogás. Külön örülök a nem komáromi polgártársaink segítségének. Nagy köszönet jár nekik! Szerintem buzdítani különösebben nem kell senkit. Szerintem, akinek a szíve egy kicsit is Komáromért dobog, ez az aktivitás természetes.”

 

 

 

 

Videó egy hasonló játszótér építéséről:

 

Kattints a képre és szavazzunk!

 

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook