komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Megkezdődött a kiszolgált fenyőfák elszállítása Komáromban

  •   

A keresztény hagyomány szerint a karácsonyfákat január 6-án, Vízkereszt napján szokás leszedni, ezért már szinte minden lakótelepen láthatunk egy-egy sorsára hagyott, erkélyek alatt kallódó kopár fenyőt. Remélhetőleg most, hogy megkezdődik a feleslegessé vált fák elszállítása, számuk már nem fog növekedni.

A fenyőfahulladék szervezett összegyűjtésének gördülékenyebb lebonyolítása, valamint a közterületek rendjének és tisztaságának megóvása érdekében a városüzemeltetés osztály arra kéri a lakosokat, hogy a karácsonyfákat – minden dísztől megszabadítva – kizárólag a kommunális hulladékgyűjtő konténerek mellé, jól látható helyre tegyék.

Azokon a helyeken, ahol zárt konténerállomások vannak, a fa kihelyezésénél figyeljenek arra, hogy az ne zavarja a hulladékgyűjtő használatát, illetve ne akadályozza a gyalogos közlekedést, a parkolást és a gépkocsiforgalmat.

A családi házas övezetben érvényben van a szeparált hulladékot elszállító rendszer, melynek része a lebomló biológiai hulladék is. Ami azt jelenti, hogy az itt élő embereknek komposztálniuk kell a karácsonyfát, vagy levágni a gallyait, úgymond lekopasztani a fát és szemeteszsákba tenni, melyet a megszokott időpontokban elszállítanak.

Azok a polgárok, akik még nem szeretnének megválni a karácsonyfájuktól, későbbi időpontban is kitehetik, hiszen a város által üzemeltetett lomhulladékgyűjtő traktor egész évben rendszeresen szolgálja a lakosság igényeit.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.