komaromonline.sk
HÍREK
Megfenyegették Komáromban a sportbizottság tagjait?
  •   

10 ezer euró rendkívüli támogatási összeget kért a várostól a komáromi MBK-Rieker Com-therm Komárno kosárlabdaklub az Alpok Adria Kupán való részvételre. Kérvényüket azzal indokolták, hogy ideiglenes problémák merültek fel a szponzorukkal, ezért a 2017/18-as idényben anyagi gondjaik vannak.

Konštantín Glíč, a komáromi képviselő-testület mellet működő sportbizottság elnöke

A kérvényt a csütörtöki ülésen tárgyalta a testület, ám a programpont vitájában megdöbbentő dolgok hangzottak el. Konštantín Glič, az önkormányzat sportbizottságának elnöke ugyanis egy bocsánatkéréssel kezdte mondandóját: a sportbizottság tagjaitól kért elnézést. „Miután a sportbizottságban csak 50 százalékos támogatottságot kapott a kosárlabdaklub kérvénye, az ülést követően felhívott a klub menedzsere és azt akarta, áruljam el, ki hogyan szavazott – mondta Konštantín Glič. – Mikor ezt nem akartam megtenni, fenyegetődzni kezdett, és sajnos, engedtem a nyomásnak. Fejből nem tudtam, ezért utánanéztem a dolognak, és elárultam neki, hogy kik támogatták kérvényüket. Ezúttal kérek őszintén elnézést minden bizottsági tagtól. Néhány nap múlva pedig a klub elnöke hívott fel ugyanezzel a kérdéssel. Neki már azt válaszoltam, hogy kérdezze a menedzsertől, az már mindent tud.” A képviselő elfogadhatatlannak tarja a klub vezetésének viselkedését, amivel megpróbálták megfélemlíteni őt és a bizottság azon tagjait, akik nem támogatták a kérvényt; őket is felhívták a klub vezetői és vegzálták őket. „Azt gondolom, demokráciában élünk, és mindenkinek joga van úgy szavazni, ahogy érzi. Elutasítom az ilyen metódusokat” – tette hozzá a képviselő. Szavait több képviselőtársa is megerősítette, akikhez az érintett biztossági tagoktól szinten eljutott a fenyegetés híre. A bizottsági ülések és az azon történő szavazások egybként nem nyilvánosak, csupán a szavazás eredménye kerül a testületi anyagokba, az, hogy ki hogyan szavazott, az nem.

Mivel az egyes szakbizottságon nem támogatták a sportklub kérvényét, ezért a városi hivatal pénzügyi osztálya nem jelölte meg a forrást, amiből ki lehetne fizetni a 10 ezer eurót. Forrás megjelölése nélkül viszont – a tárgyalási rend alapján – nem is szavazhatott róla a testület. Erre a tényre hívta fel a figyelmet Andruskó Imre tanácstag, aki azt javasolta a kosárlabda klub vezetőségének, ne gyakoroljanak semmiféle nyomást a bizottsági illetve a testület tagjaira, ugyanis ez csak ronthat a helyzetükön. Szívesen támogatja az ifjúsági sportot, de profi játékosok fizetését nem hajlandó támogatni. Továbbá kérte Csonka Lajost a kosárlabdaklub elnökét, hagyja békén és ne zaklassák a sportbizottság és a képviselő-testület tagjait. Ezután javasolta az anyag levonását az ülésről, aminek Stubendek László eleget is tett. Elhangzott az is, hogy egy első ligás csapatnak mindenekelőtt szponzori segítséggel kell fenntartani magát, a városnak inkább a tömeg- és ifjúsági sportra kell összpontosítania a támogatást.

Mindehhez talán csak annyit tennénk hozzá, hogy klubvezetők hozzáállása teljességgel elfogadhatatlan, sportemberekhez nem méltó.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

About the author

komaromonline.sk

Like Us On Facebook