komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Megédesítik a gyermeknapot Komáromban

Az elmúlt években Komáromban a gyermeknap különleges volt, hiszen itt zajlott Szlovákia legnagyobb gyerkőcfesztiválja. Megtelt a belváros és megteltek a terek élettel, játékkal, kacagással, felhőtlen mosollyal, vidámsággal és mindenki, kicsik és nagyok, életre szóló élményekkel gazdagodva térhettek haza.

Idén, a közegészségügyi előírások nem engedik a nagyobb rendezvények szervezését, a csoportosulásokat. Komárom városa szeretné egy kis figyelmességgel kárpótolni a gyermekeket az elmaradt programokért és a lehetőségekhez képest ünnepivé varázsolni július 1-ét, ezért vendégül látja legkisebb lakosait egy-egy finom fagyira.

Csokis, vaníliás, epres, áfonyás…hagyományos és különleges ízek közül lehet majd válogatni négy belvárosi fagylaltozóban, melyekben 300-300 adag hideg finomság várja majd kisgazdáját. Elég csak kérni, és már meg is kapják a gyerekek kedvenc fagyigombócukat. Térítésmentesen, elvégre ez a nap róluk szól.

A gyereknapi akcióhoz csatlakozott több belvárosi szolgáltatás, így a Klapka étterem, a Bottéka kávézó, a Bella étterem, továbbá a hétfőn nyitó Bella Mia cukrászda is. Ezeken a helyeken kedvezményekkel és különleges menükkel várják a gyerekeket.

Délután folyamán pedig, hiszen rendhagyó módon az iskola-és az óvodakezdés is június 1-re esik, az Anglia park szomszédságában lévő nagy játszótéren várják kisebb meglepetésekkel a gyerekeket.

Az elmaradt programokat pedig valószínűleg később bepótolják. „A Komálom Gyerkőcfesztivál a szívügyünk. Egy olyan kezdeményezés, amely a nulláról nőt grandiózussá. Mi, a szervezők az idei alkalmat is nagyon vártuk, hiszen idén is rengeteg programmal és igazi meglepetésekkel készültünk, a koncerteket már szeptemberben leszerveztük. Vártuk azt a csodát, aminek értékéből számunkra az sem csorbít, hogy mi már kinőttünk a gyerkőcérából. Imádjuk minden egyes percét. Idén már márciusban sejtettük, hogy a mi fesztiválunk is a pandémia áldozatává válik, de teljesen bizonyosak csak körülbelül egy hónapja lehetünk ebben. A szervezőcsapat minden tagja csalódott. Hiányzik az átható gyermekkacaj, hiányoznak a közreműködők és hiányzik a drukk is, amivel a rendezvényt minden évben szervezzük. Csak bízni tudunk abban, hogy jövőre sokkal nagyobbat „durran“a fesztivál, idén már arról is le kellett tennünk, hogy egy minifesztivál megvalósításába fogjunk. Számos támogató visszavonta az anyagi hozzájárulást, így viszont ezen a színvonalon nem tudnánk megszervezni a Komálomot, „smart“verzióban sem. Hálás szívvel köszönöm a szervezőknek, hogy kitartanak és a rendezvényeink látogatóinak is köszönöm, hogy nem felejtenek el. Ha a vész elvonul, számos rendezvénnyel igyekszünk honorálni a hűséget – mind a Zichy-pontban, mind pedig Komárom belvárosában karácsonykor és gyermeknapkor is. Rajtunk nem múlik, mi is szomjazunk a közösségi mozgolódásra és reméljük, hogy ebben sokan lesznek partnereink, ha ismét eljön a „mi időnk “! A koronavírust „nem komáljuk “, de az egészség a fő és ennek megőrzése érdekében minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk.” – avatott be minket a részletekbe és a terveikbe Kiss Réka újságíró-riporter, a Villa Camarum elnöke.

Az idei év rengeteg új helyzetet és kihívást hozott, melyekhez alkalmazkodnunk kellett. Ezek közül van, ami már a múlté, és van, ami még életünk része, mint a szigorú közegészségügyi előírások, melyeket szigorúan be kell tartanunk. Június 1-én is.

De ne hagyjuk, hogy kedvünket szegje. Ünnepeljünk. Gyermekeinkkel, hiszen ez a nap róluk szól.

(komaromonline.sk, forrás és fotó kvh)

Hozzászólások

hozzászólás