komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Mától szabadon jöhetünk-mehetünk a szomszédos országokba

MEGOSZTÁS:

Június 5-én, péntek reggel megszűnik mindennemű korlátozás Szlovákia, Csehország, Magyarország és Ausztria közti határszakaszokon, adta hírül az erről szóló megállapodást Magyarország külügyminisztere Szijjártó Péter csütörtök este a közösségi portálon.

„Az elmúlt napokban számtalan telefonos egyeztetést folytattunk a határainkon érvényben lévő korlátozások feloldásáról az osztrák, a cseh és a szlovák külügyminiszter-kollégákkal, Alexander Schallenberggel, Tomás Petricekkel és Ivan Korcokkal.

Végül sikerült megállapodni minden technikai kérdésben, így holnap reggel, várhatóan 8 órától minden korlátozástól mentesen utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok.

Ez azt jelenti, hogy holnaptól nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén, egyben megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.“

 

foto/FB

A hírt Igor Matovič kormányfő és Semjén Zsolt is bejelentették a közös sajtótájékoztatón péntek reggel a Medve-Vámosszabadi határátkelőn. A korlátozások megszűnnek, minden határátkelő megnyílik.

(komaromonline.sk, forrás TASR)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.