komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Maradjunk otthon, szombatonként a posta zárva tart!

  •   

Március 21-től újabb megszigorításokat léptetett életbe a Szlovák Posta. Ezek közül az egyik, hogy szombatonként zárva tartják az összes fiókrészlegüket, hétköznap pedig csak 7.30 -tól 12.00 óráig tartanak majd nyitva.

A rendelet értelmében meghatározatlan ideig felfüggesztik a kereskedelmi szolgáltatásaikat is. Zárva tart a postákon működő Poštová banka, Poštová poisťovňa, Tipos, Ticketportal társaság ügyfélablaka is. Zárva tartanak az ún. PostShopok is.

A „saját kézbe” szóló hivatalos és biztosított küldeményeket, valamint az egyéb díjakkal terhelt küldeményeket mostantól a postások nem viszik házhoz, csak értesítést fognak róla hagyni a postaládában. Ezeket a küldeményeket 14 nappal meghosszabbított határidővel a postán személyesen lehet majd átvenni. – ismertette a változásokat Eva Rovenská, a Szlovák Posta szóvivője.

Az egyéb ajánlott leveleket a postások a postaládákba fogják dobni. A kézbesítés hivatalos napjának ez az időpont tekintendő.

A légi társaságok és a repterek leállása miatt a posta nem kézbesít küldeményeket Kínába, Kuvaitba, Olaszországba, Hongkongba, Makaóba, Mongóliába, Dzsibutiba és Líbiába.

A Szlovák Posta a változásokat az alkalmazottjaik fokozott járványvédelme miatt vezették be.

(komaromonline.sk, forrás TASR)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.