komaromonline.sk
MOZAIK
Már Komáromban is hódít az Okos Bab elektromos autó
  •   

Jövő a jelenben és Komáromban!

A múlt évszázadban bemutatott Vissza a jövőbe című film óta szeretnénk tudni, vajon hogy néz majd ki a jövő. Igaz, hogy Doki, Marty és Jennifer csak 2015. október 21-én értek a jövőbe, és lássuk be, az sem tegnap volt, viszont most, 2018-ban bátran kijelenthetjük, hogy szinte elsőként Komáromba is megérkezett a jövő. Senki ne gondoljon légdeszkára vagy önmagát befűző cipőre! Most autókról van szó, vagyis a ZhiDou (Okos Bab) nevet viselő száz százalékban eletromos autókról.

 

 

Az automobil a Geely Holding Group alá tartozik a Volvoval, a Lotusszal és újabban a Mercedes Benz 10%-val egyetemben. A kínai cég viszont nem csak felvevő piacaként szeretne tekinteni Szlovákiára, hanem az ország öt másikkal az európai gyártásért is versenyben van. A nyitrai és nagyszobati kerületben, pedig egy komáromi székhelyű cég forgalmazza járműveit.

 

 

Az autónak alapvetően két fajtája van a D1 és a D2, melyek a felszereltségükben különböznek leginkább egymástól, de méretben nem kell nagy eltérésekre gondolni. Mindkét típus kétszemélyes, és 300 literes csomagtartóval rendelkezik. A gyártó “olasz dizájnban kínai gyártmány”-ként jellemezte a járművet.

 

 

“Miért jó elektromos autót vezetni? “-kérdésre a válasz igen egyszerű- “Mert környezettudatos, a kipufogógázok kibocsátása nulla, teljesen csendes, kicsi, könnyen lehet vele a városban mozogni.” A ZhiDou atomobilokat városi autóknak tervezték, 50 km/h átlagsebességgel számolva. Ilyen sebesség mellett az autó 257 kilométer megtételére képes, de nagyobb sebesség mellett ez a hatótávolság csökken.

 

 

Ha affelől támadnának kétségeink, hogy hol lehetne az ilyen autókat tölteni, hiszen töltőállomás nem sok van a közelben, annak megnyugtatására szólhat , hogy az autó otthonainkban 230 V aljzatról akár öt óra alatt is feltölthető, illetve a forgalmazó cégben is kialakítanak egy erre specializálódott töltőállomást.

 

 

Kinek is alkamas ez az autó? Mindenkinek, aki egy kicsit is környezettudatosnak érzi magát vagy már most szeretné tudni, milyen lesz a jövőben élni. Mindemellett kiválóan alkalmas cégeknek (pl.étel házhozszállításhoz), családoknak második autóként. Már több országban is működik a “Share’n go” használata is, ami szintén nem elvetendő ötlet.

ZhiDou a világpiac legelérhetőbb áron kínált eletromos autója, ami 100 kilométerre átszámolva 0,40 €-ért tesz meg, és az autó nem nagyon igényel szervízt. Töltése a meglévő állomásokon teljesen ingyen vagy minimális összegért megtehető.

 

 

Ha valakinek esetlegesen kérdése lenne az autó pontos felszereltségéről, működéséről , mert nem győzték meg a fennt leírtak, vagy netán kétségei támadtak volna az autó kínai mivolta miatt, azok bővebb információért látogassák meg a www.zhidou-komarno.sk weboldalt illetve bátran vegyék fel a kapcsolatot a cég munkatársaival. Komoly érdeklődés esetén az autó tesztvezetésre is elvihető a ZhiDou Komárno (Prowazekova u. 3) irodájából.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook