komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Majer Péter: Egyedüli szereplőként nem jutottak tovább, mert „sokan voltak“

 

Pénteken vett részt az Eötvös Utcai Alapiskola Celőke néptánccsoportja a Duna – Menti Tavasz országos elődöntőjén Komáromban a „szerkesztett játékok“ kategóriában.

A csoport tagjai főleg alsósok, de voltak köztük az 5. évfolyamból is. Nagyon sokat készültek a versenyre, hiszen szombatonként is bejártak gyakorolni, sőt még április 30-án is amikor igazgatói szabadot kaptak a diákok. Ezért külön köszönet a szülőknek is. Szívből gratulálok a gyerekeknek és a felkészítőiknek, Madari Kati néninek és Andrew Gabi néninek, hiszen egy gyönyörű előadással ajándékoztak meg minket a Városi Művelődési Központban. Kategóriájukban egyedül indultak, míg a „bábjáték“ kategóriában 4 csoport szerepelt, ahol az Eötvös iskolát a Tekergők bábcsoport képviselte. A kéttagú „SZAKMAI ZSŰRI“ döntése alapján mind a 4 bábcsoport továbbjutott az országos döntőre, de az egyedül induló Celőkét a „SZAKMAI ZSŰRI“ NEM ENGEDTE TOVÁBB. Az ok prózai. A kolléganőm elmondása alapján a zsűrinek az nem tetszett, hogy a gyerekek „SOKAN VOLTAK“. Na, ez egy óriási VICC. Valószínűleg limitálva van az országos döntő színpada. Lehet, hogy csak 20 gyerek fér el. Ez hasonló, mintha egy futóversenyen 1000 futóból hazaküldenek 300-at, mert szűk az utca. Biztos, hogy voltak apró hibák, bakik, nem volt tökéletes az előadás. De könyörgöm 7-8 éves gyerekekről van szó, és szerintem kellett volna adni esélyt nekik, hogy képviselhessék a komáromi járást az országos döntőn. El kellett volna mondani a hibákat, a felkészítőiket megkérni, hogy javítsák ki azokat. Ezt talán még elfogadható, de az, hogy „sokan voltatok“, az nem. Most szerepelt 48 kisdiák, de ilyen PROFI DÖNTÉS után lehet, hogy sokuknak elmegy a kedve a szerepléstől, a néptánctól. Kérdezem én, hol itt a pedagógia, hiszen annak kellene örülni, hogy még vannak diákok, akik bevállalnak plusz munkát.

 

 

Személy szerint nagyon örülök, hogy kolléganőim ennyi kisgyerekkel megszeretették a néptáncot. Én nagyon bízom benne, hogy jövőre már nem 48, hanem legalább 60 kisgyerek fog táncolni. Részemről mindent megteszek, hogy még idén szerepelhessenek, ha nem a Duna Menti Tavaszon, akkor máshol. Keresünk akkora színpadokat, ahol elférünk. Nem szabad, hogy a kudarc érzése maradjon meg bennük.  HAJRÁ Eötvös Alapiskola, hajrá CELŐKE !!! Büszkék vagyunk rátok.

(Majer Péter, iskolaigazgató)

(A véleményt a szerző beleegyezésével és kérésére teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük)

Hozzászólások

hozzászólás