komaromonline.sk
HÍREK
Magyar állami kitüntetést kapott Jókai Tibor
  •   

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából magyar állami kitüntetést kapott Jókai Tibor, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke is.

Az 1848-as forradalom 170. évfordulója alkalmából megtartott eseményen Pető Tibor, Magyarország szlovákiai nagykövete a Dunaszerdahelyen megrendezett ünnepi nagykövetségi fogadáson öt olyan személynek adományozott állami kitüntetést, akik az elmúlt évtizedekben a magyar közösség megmaradása és gyarapodása érdekében dolgoztak. A kitüntetéseket Grendel Lajos, Szigeti László, Jókai Tibor, Huszár László és Öllös László vehették át.

fotó/hirek.sk

A komáromi Jókai Tibor, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, a felvidéki magyar oktatás fejlesztése, valamint a Kárpát-medencei pedagógusszövetségek közötti összefogás megerősítése érdekében végzett példaértékű tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vette át. Jókai Tibor köszönetet mondott azoknak, akik gondoltak rá és előterjesztették a díjra, valamint az adományozóknak, a családjának, hogy támogatták abban, hogy a közösség érdekében dolgozhasson. Jókai Tibor szerint ez a díj a pedagógusszövetségnek szól, annak a kollektívának, mellyel együtt dolgozhat.

Ha csak minimális számmal is, de növekszik a magyar iskolába íratott gyerekek létszáma. Ez azt jelenti, hogy valami minőségi változás történt. Megnyugtató számomra, hogy az, amit csinálunk, azt jó irányba csináljuk a szlovákiai magyar közoktatás érdekében. Ehhez természetesen nem vagyok elég egyedül, ehhez kollektíva kell. Köszönöm nekik is ezt a díjat, mert ezt mindannyian kaptuk” – nyilatkozott Jókai Tibor a hirek.sk portálnak.

(forrás: felvidek.ma, hirek.sk, nyitókép hirek.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook