komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Ma megnyitották a komáromi határátkelőhelyet az ingázók előtt

  •   

Miután Szlovákia kormányának járványmegelőzési stábja döntött a határok lezárásáról, a komáromi határátkelőhellyel kapcsolatban, ahol a Magyarországon munkát vállaló ingázók mennek munkába nap mint nap, nem született világos, egyértelmű döntés arról kik, mikor, milyen okmányokkal jöhetnek-mehetnek szabadon.

Az elmúlt napokban, miután Magyarország bevezette a határzárt, a második világháború óta először ténylegesen, betontömbökkel és kordonokkal, le lett zárva a határ, ketté lett vágva a két Komárom, ami rengeteg ember munkába járását lehetetlenítette el.

A két ország külügyminiszterének tárgyalása után, döntés született határ ismételt megnyitásáról, ami a mai nap folyamán, a belügyminisztereknek jóváhagyása után léphet érvénybe.

„Ez a határnyitás azonban nem azt fogja jelenti, hogy itt újra lehet szabadon járni, kelni a határon át és a hídon, hanem pontosan úgy, ahogy Vámosszabadinál vagy Esztergomnál jelenleg megoldott, kizárólag munkavégzés céljából. Két nyelven kiállított munkáltatói igazolással és a személyes okmányok birtokában a 30 kilométeres körön belül élők kelhetnek át a határon. “– hangsúlyozta Komárom Város hivatalos oldalán közzétett videónyilatkozatában Dr. Molnár Attila Dél- Komárom polgármestere.

Továbbá Keszegh Béla Észak-Komárom polgármestere is ezzel kapcsolatosan tájékoztatta a lakosságot a város facebook oldalán.

A határ magyar oldalán felállított betonkordonok a kora délelőtti órákra eltűntek. Ismét „egy városként lélegezhetünk “.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.