komaromonline.sk
MOZAIK
Lezárult a 12. Komáromi Egyetemi Napok
  •   

A Komáromi Egyetemi Napok zárónapján, azaz pénteken sor került a már megszokottá vált Sirály kollégiumbeli ébresztőre, a SerKENtőre, ami után a szervezők zsíros-, illetve lekváros kenyérre, és teára invitálták a kollégiumok lakóit, hogy így is növeljék a hallgatók közérzetét.

IMG_7340
Délelőtt tíz órától sor került a már hagyományossá váló Futás a jövőért rendezvényre, amely futás szimbolikus jelentőséggel is bír. A futást egy fordított stafétafutásként kell elképzelni. Az egyetemisták rajtpontja a Sirály kollégium, majd az Eötvös utca elejéről a középiskolások, az uszodától az alapiskolások és végezetül a Nádor utca elejétől az óvodások is csatlakoznak a futók csoportjához. A célt elérve közösen érkeznek a Klapka térre. A rendezvény üzenete a Felvidéken való anyanyelvi tanulás lehetősége, mely az óvodától az egyetemi évekig kísérheti a fiatalokat.
IMG_7499

A Klapka téren aztán frissítő várta a futókat, majd beszédet mondott Konkoly Attila, a Hallgatói Önkormányzat elnöke, aki kiemelte a Futás jelentőségét, és leszögezte, reméli, hogy gyermekei is hasonlóképpen fogják megszervezni ezt a szimbolikus futást, bízva abban, hogy akkor is lesz magyar oktatás a Felvidéken. Őt követte Komárom város polgármestere, Stubendek László, aki szavaiban köszönetet mondott a szervezőknek, majd a résztvevők közösen elénekelték a Klapka indulót. Végül következett Dél-Komárom alpolgármestere, Turi Bálint, aki szintén a futás szimbolizmusát méltatta.

IMG_8719A futás végén elkészült az elmaradhatatlan csoportkép, majd a futók átvehették zsíros kenyereiket a Pince klub teraszán.
Ezzel zárult a 2016-os, 12. Komáromi Egyetemi Napok. A szervezők köszönik mindenkinek a részvételt és mindenkit szeretettel várnak jövőre, a 13. Komáromi Egyetemi Napokon!

(Leczo Bence)

[robo-gallery id=”1775″]


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook