komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Letették az új sürgősségi betegellátó központ alapkövét a komáromi kórházban

MEGOSZTÁS:

Szerda délelőtt ünnepélyesen letették az új sürgősségi betegfelvételi központ alapkövét az AGEL csoport működő tagjaként komáromi kórházban. Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett, Milan Belica megyefőnök, Michal Pišoja, az AGEL szlovákiai vezérigazgatója, Aleš Herman, az AGEL csoport igazgatótanácsának elnöke.

A 11.187.000 euró összköltségű, magas színvonalú beruházás finanszírozására az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Integrált regionális fejlesztési program keretén belül 9,2 millió eurós vissza nem térítendő támogatást nyert a kórház. A fejlesztéshez további 2 millióval az intézményt működtető AGEL csoport járul hozzá. Az új betegellátó központ befejezése, ami összeköti majd a sebészeti-nőgyógyászati pavilont a belgyógyászattal, a tervek szerint 2021 decemberében várható.

 

 

Miroslav Jaška, a kórház igazgatója részletes beszámolójában ismertette a nagyszabású projektet. „Az új sürgősségi részlegen a legkorszerűbb informatikai csúcstechnológia segíti majd az orvosok és az egyes kórházi osztályok összehangolt munkáját. Az akut esetek magas szintű és gyors ellátása érdekében három korszerű műtő kialakítása várható. Az egyedülállóan magas színvonalú betegellátó központ a tervek szerint tizenkét mobil kórházi ággyal, kilenc vizsgáló asztallal, mennyezeti röntgennel, mozgatható röntgennel, három új ultrahanggal, korszerű CT berendezéssel, életfunkciók felügyeletére szolgáló monitorral, négy aneszteziológiai géppel, két laparoszkópiás toronnyal, valamint egyéb korszerű orvosi-egészségügyi berendezésekkel lesz felszerelve. A továbbiakban a kórház öt defibrillátor vásárlását is tervezi.”

 

 

Az új betegfelvételi központ megnyitása után már nem külön az osztályokon kerül majd sor a betegfelvételre, hanem egy helyen központosítva, ami nagyban megkönnyíti majd a betegek helyzetét.

Az építkezés alatt a kórház működése zavartalanul biztosított lesz. A lakosságnak mindössze a kórházon belüli közlekedés változásával kell számolnia. Ennek megkönnyítésére útjelző táblákat helyeznek ki az intézmény egész területén.

Az új létesítmény elkészültéig a munkagépek és a teherautók a Petőfi utcai ideiglenes bejáraton át fognak közlekedni, ezért az ott lévő buszmegállót véglegesen áthelyezték.

 

 

Egyéb korlátozások nem kell számítani. „Kérjük a lakosság megértését és türelmét az építkezéssel járó kellemetlenségek miatt. Ezek meghozatala elkerülhetetlen volt az építkezés zavartalan és balesetmentes lebonyolításához – mondta Miroslav Jaška, majd hozzáfűzte. – Az AGEL célja, hogy az új sürgősségi rendszer kialakításában vezetők legyünk, és nem csupán a régióban, de az egész országban”.

(komaromonline.sk, foto: AGEL SK)

 

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.