komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Lakatos Róbert került a komáromi VMK élére

2019/5/23

Július elsejétől a nemzetközileg elismert Fonogram- és Harmónia díjas brácsaművész, Lakatos Róbert lesz a komáromi Városi Művelődési Központ (VMK) új igazgatója.

A jelenleg igazgatói tisztséget betöltő Varga Anna, aki huszonkét éven át szívvel-lélekkel irányította a város kulturális központját, 2019.1.9-én írásban nyújtotta be a polgármesteri hivatalba a lemondását, melyet a nyugdíjkorhatár elérésével indokolt.

Ezt követően a Komáromi Városi Hivatal, mint a VMK működtetője különböző médiákban nyilvános pályázati felhívást tett közzé az igazgatói munkakör betöltésére. A pályázati bizottság a pályázatra benyújtott szakmai beadványát a testület elé továbbította.

Lakatos Róbert a pozsonyi Zeneművészeti Főiskola (VŠMU) brácsa szakán diplomázott. Művészként évekig volt tagja a Szlovák Filharmónia, valamint a Luxemburgi Európai Szólisták zenekarának tagja. Ezt követően egy ideig az Ifjú Szívek Magyar Táncegyüttes zenei vezetőjeként tevékenykedett. Szervezői képességeit jól bizonyította a Lakatos Róbert és a RÉV zenekar, a Rendhagyó Prímástalálkozó zenei együttes létrehozásával. A színházkultúrában is nagy jártasságra tett szert, hiszen zenei vezetőként és zeneszerzőként dolgozott Békéscsabán a Jókai Színházban, a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színházban, a turócszentmártoni Szlovák Kamaraszínházban, kassai Thália Színházban. Emellett együttműködik a dunaszerdahelyi Csavar Színházzal is.

Beadott pályázatában hangsúlyozta, legfontosabb célja a VMK-t egy olyan modern, progresszív intézménnyé átformálni, ami kultúrára nevel, kultúrára tanít és kultúrát terjeszt. Tervei, elképzelései megvalósításával tovább szeretné öregbíteni Komárom kulturális tradícióit, valamint újraéleszteni a magyar néptánc hagyományait. Nagyobb teret szeretne biztosítani az alternatív felvidéki színjátszásnak és rendkívül fontosnak tartja a gyermekműsorok számának és színvonalának emelését. Mindemellett pedig folytatni szeretné a már hagyományosan magas színvonalú nemzetközi zenei események szervezését, melyeknek köszönhetően városunk felkerülhetne az európai kulturális történések térképére.

Lakatos Róbert kinevezését Keszegh Béla polgármester javaslatára a képviselőtestület jóváhagyta.

További sok sikert kívánunk a munkájához!

(komaromonline.sk, JN)

Hozzászólások

hozzászólás