komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Laboda Robi: Jó lenne szeretni is, nem csak állandóan gyűlölni

Laboda Róbert

 

 

 

 

Én nem tudom, de mostanában valahogy túlságosan nagy divat lett Komáromban a szitkozódás. Ha meg már divat lett, akkor ugye azzal haladni is kell. Halad is a dolog, nem is kicsit…!

Először még csak félgondolatok mentek át gyűlöletkeltésbe (bevallom az nem zavart), aztán mikor persze elfogynak az (ész)érvek, akkor futószalagon jönnek a populistának hazudott negatív, személyeskedő megnyilvánulások. Bevallom, engem ez sem zavarna, azért mert megtanítottak szelektálni. De!!!

Amikor a város, a városunk ( és most megint nem személyeskedek ) tényleg, végérvényesen, megkérdőjelezhetetlenül JÓT csinál, ismétlem; JÓT csinál, és azt csendben, halkan sem tudjuk elismerni, na ott már baj van. Na ott már nincs jószándék, felesleges is keresni.

Az elmúlt 10 évemet itt töltöttem és én nagyon büszke vagyok, hogy ebben a városban élhetek.

Palóc gyerek vagyok, aki már tud komáromi is lenni. Tényleg szeretek itt, jó volt megdolgozni azért, hogy szerves része legyek az itteni körforgásnak. Jó itt! Az anyanyelvemen taníthatok, színjátszóim vannak ( nem is kevés ), baráti köröm (nem is kicsi), jó emberek, a házunktól 70 méterre a világ legjobb söreit csapolják (Kristály), elmehetek színházba (Jókai), állandóan pörög az élet a Révben (a kedvenc helyem), jobbnál-jobb ételek a Klapkában, imádom, hogy a Borozóban mindig tud lenni valami változatos. Imádom a belvárost, ahogy végig megyek rajta mindig megcsodálom a rusztikus épületeket, emlékműveket. Bemenni az udvarba, ahol bátran lehetek európai, leugrani a sportcsarnokba, minden nap van mérkőzés, mindig játszunk valakikkel. Kiabálni, tökmagozni egy KFC meccsen, elmenni egy koncertre a VMK-ba, itt az És?!, Kalicka, barátaim, életem…Jó itt. Jó itt, minden hibájával együtt szeretek itt élni.

Csak ennyit akartam. Egy kicsit arra buzdítani az embereket, hogy itt vagyunk mi együtt, egymásnak. Jó lenne szeretni is, nem csak állandóan gyűlölni. Nincs értelme, vagyis van, de nem sok.

(Laboda Róbert tanár facebook bejegyzése)

Hozzászólások

hozzászólás