komaromonline.sk
FELHÍVÁSOK
Konferencia a társadalmi vállalkozásokról – MEGHÍVÓ
  •   

Komárom városa 2017 őszétől részese Gyula Város testvérvárosi projektjének. Az Európa a polgárokért programban meghirdetett pályázattal Gyula Város Önkormányzata Hálózat a társadalmi vállalkozások sikerességéért címmel indított útjára egy programsorozatot, amelynek célja a társadalmi vállalkozások széleskörű bemutatása.

A társadalmi vállalkozások – úgy, mint bármelyik vállalkozás – szolgáltatásokat nyújtanak, de nem a profit az elsődleges a számukra, hanem az, hogy megoldást találjanak társadalmi problémákra. Céljuk a fenntartható fejlődés elősegítése, amelyet innovatív módszerek használatával érnek el. A lényegük az, hogy piacképes szolgáltatásokat nyújtsanak, vagy jól értékesíthető termékeket állítsanak elő, de nem kizárólag profitszerzési céllal.

A társadalmi vállalkozásokra számos jó példa létezik térségünkben is, ezek bemutatására ad lehetőséget a sorozat komáromi konferenciája 2018. március 3-án. A Tiszti Pavilon dísztetmében megrendezésre kerülő konferencia betekintést nyújt majd a szociális vállalkozások működésének jogi hátterébe, és bemutat jó gyakorlatokat is.

Gyula Város projektjének rövid és hosszú távú céljai között szerepel, hogy párbeszéd alakuljon ki ezeknek a vállalkozásoknak a vezetői, valamint a városok vezetései között, és az, hogy erősödjenek a testvérvárosi kapcsolatok.

A célok elérését szolgálják a nemzetközi konferenciák és azok eseményei, valamint egy mobilapplikáció fejlesztése is, amely a pályázati hírek, aktualitások, illetve a konferenciasorozat kommunikációjára lett kitalálva. Megtalálhatók benne a rendezvényhelyszínek – amelyeknek a GPS-koordinátái is szerepelnek a programban, így a résztvevők könnyedén megtalálhatják a helyszíneket –, emellett az időpontok, a kapcsolódó képgalériák is szerepelnek benne, és integrálva lett bele a rendezvénysorozathoz kapcsolódó Facebook-oldal is.
Kérjük, a konferencia iránt érdeklődők a részvételi szándékukat a konferencia@komarno.sk címen jelezzék.

Továbbá Gyula és Komárom városok szeretettel meghívják Önt és Barátait a „Hálózat a társadalmi vállalkozások sikerességéért” című testvérvárosi rendezvényen bemutatkozó, gyulai József Dezső Amatőr Képzőművészeti Egyesület, „Gyulai anzix” című vándorkiállítására.

 

Dátum: 2018. március 2. (péntek), 17 óra
Helyszín: Zichy-pont, Észak-Komárom, Megye utca
A kiállítást megnyitja: Stubendek László Komárom város polgármestere és Kiss Tamásné Gyula város önkormányzati képviselője
A rendezvényen közreműködnek: Baranyai Tamás – Gyulai Művészklub és a komáromi Művészeti Alapiskola diákjai

Szíves megjelenésére számítunk!
Gyula és Komárom városok


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook