komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Komáromi torta nyert a stuttgarti cukrász olimpián

  •   

A dél-komáromi Podmaniczky Krisztina „Kricky“ kétszeres világbajnoki aranyérmes, világbajnoki ezüstérmes, valamint olimpiai ezüstérmes cukrász nyerte meg a négyévente megrendezett IKA Kulináris Olimpián olimpiát a németországi Stuttgartban. A megdöbbentően élethű alkotás egy idős férfit ábrázol, vállán ülő kismajommal.

Ahogy azt a cukrásznő egy korábbi blogbejegyzésében is megosztotta követőivel, az általa készített extrém tortacsodáknak az elkészítése legalább egy hónapot vesz igénybe. Munkáinak minden része ehető. A figurák belső része pillecukorral összekevert rizspehelyből készül, majd erre jön rá a cukormassza. Versenymunkáit pedig különleges csomagolásban szállítja a világversenyek helyszínére.

 

A kétgyermekes anyuka kezdetben csupán hobbi szinten, a családja örömére cukrászkodott. Lelkesen gyűjtötte és próbálgatta ki az interneten lelt sütemény recepteket. Kitartóan próbált rájönni a gyakorlatban miképpen készülnek az Instagrammon látott tortaremekek, milyen trükkök kellenek egy-egy műremeknek beillő torta elkészítéséhez. Később intézményes keretek közt kitanulta a cukrász szakmát.

 

Podmaniczky Krisztína az éremmel

Nem mindennapi tehetsége hamar megmutatkozott. 2014-ben már egyéni, D2 (cukrász artisztika) kategóriában szerezett aranyérmet a luxemburgi Kulináris világbajnokságon, majd 2016-ban a cukrász olimpián ezüstérmes lett. 2018-ban az ismételten Luxemburgban megrendezett világbajnokságról egy arany és egy ezüstéremmel tért haza.

Az általa sikerre vitt különleges airbrush (festékszóró pisztolyos) technikával több mint tíz éve foglalkozik. Az idők során extrém tortái nem csupán a legnagyobb és legrangosabb szakmai versenyek ítészeit hódították meg, de az édes ízekre és egyedi „sütire “vágyó vásárló közönséget is.

 

A nyertes torta

A sikeres komáromi cukrásznőt már a világ számtalan pontjára hívták meg tanfolyamot és továbbképzést tartani azon kollégái, akik fejleszteni szeretnék tudásukat, újat mutatni a vásárlóiknak.

(komaromonline.sk, forrás: Kemma, Facebook)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.