komaromonline.sk
HÍREK
Komáromi Nyár 2018 – sok program minden hétvégén
  •   

Júliusban és augusztusban minden hétvégén színes kulturális, szórakoztató programokkal várja a hazai közönséget és az ide látogató turistákat a Komáromi Nyár 2018 rendezvénysorozat.

Négy évvel ezelőtt, amikor útjára indítottuk a Komáromi Nyár programot, azt szerettük volna elérni, hogy legalább néhány nyári hétvégén felpezsdüljön a belváros. Bíztunk benne, hogy kezdeményezésünk kedvező fogadtatásra talál és fokozatosan más szervezők is csatlakoznak hozzánk, bővítve a repertoárt. Szerencsére így is lett, a ma már büszkén mondhatjuk, hogy a különböző csoportok, társulások által kínált rendezvények összehangolásának köszönhetően minden nyári hétvégén ’lesz élet’ a városban” – mondta a szervezők közös sajtótájékoztatóján Kovács Dávid, városi képviselő, aki négy éve az egyik kezdeményezője volt a Komáromi Nyárnak.

balról: a szervezők Varga Anna, Ján Bottyán, Józsa Lajos és Ferenczy Zsolt (fotó/komaromonline.sk)

A programfüzér részét képezik az idén már háromnapos 7. Lake up fesztivál és 6. Lehár Nyár, a Jazz és bor a bástyák alatt néven 3. éve zajló nyárindító és nyárzáró koncertek, a komáromi animátorok csapata által szervezett gyerek- és családi nap, a Villa Camarum gyerekprogramjai, valamint a Camerata Comorra Polgári Társulás és városi művelődési központ által rendezett 21. Nemzetközi Kamarazenei Mestertanfolyam, az azt lezáró komolyzenei koncertekkel. Idei újdonság az autós nap, amelyre veteránautókat és különleges járműveket várnak. Ugyancsak újdonságnak számít a kétnapos Lehár Gasztro-, Sör- és Zenefesztivál, amelynek időpontja június 30. – július 1. A szervezők széles skálája biztosítéka a zenei sokszínűségnek is. A teljesség igénye nélkül néhány fellépő, akikkel nyáron Komáromban találkozhatunk: Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchester, Bereczky Zoltán, Kállay Saunders András, Kis Grófó, Pápai Joci, Zoltán Erika, az Animals Cannibals, Horváth Tamás, a Peet Project, Miroslav Dvorský.

balról: Ferenczy Zsolt, Keszegh Béla, Klemen Terézia és Jana Aradská (fotó/komaromonline.sk)

Idén új szervezőgárdája lett az immár 7. évfolyamába lépő Lake up fesztiválnak, amelynek helyszíne a Holt-Vág térsége, időpontja pedig július 26-28. Ján Bottyán szervező elmondta, a fesztivál idején a helyszínen lehetőség lesz a sátorozásra és az étkezésre is.

Keszegh Béla alpolgármester megjegyezte, hogy a város a kulturális és idegenforgalmi alapból összesen több mint 10 ezer euróval támogatja a Komáromi Nyár 2018 rendezvényeit. A Holt-Vág térségében zajló események idején kiemelten odafigyelnek a szúnyogirtásra, emellett segítséget nyújt a város a közbiztonság fenntartásához, a környezet rendben tartásához.

Az egyes események időpontjáról a Komáromi Nyár Facebook-oldalán és portálunkon tájékozódhatnak majd az érdeklődők. Tehát a nyári hónapokban sem fogunk hétvégenként unatkozni.

(komaromonline.sk-FL)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook