komaromonline.sk
VÁROS
A komáromi kórház szállodai típusú szobákat nyitott gyermekek számára
  •   

A komáromi kórház harmincezer eurós beruházásból modernizálta a gyermekosztály szobáit. A kezdeményezést Szabó Attila, az egyik legsikeresebb csehszlovák kajak-kenu versenyző is támogatta, akiről egy szobát is elneveztek.

Szabó Attila, Komárom első világbajnok kajakosa. Soós Tibor kezei alatt 1989-ben jutott a csúcsra, a 10 kilométeres kajak egyes döntőjében. Ezenkívül van egy világbajnoki ezüstérme Duisburgból, és két bronzérme is. Három olimpián vett részt (Szöul, Barcelona, Atlanta), a legjobb eredménye egy barcelonai 4. hely.

Szabó Attila (fotó/AgelSK)

A kórház gyermekosztályának a már említett szoba mellett két új szobája is van. Ezek prémium szobák azon kis betegek számára, akiknek szüleikkel kell tölteni az időt az intézményben. Egyébként a létesítmény várótermét is felújították, így a kórház nyílt, modernizált helyiségekkel gazdagodott.

“Örülünk, hogy képesek vagyunk biztosítani a gyermekeknek magasabb színvonalú kórházi kényelmet. Hisszük, hogy erőfeszítéseinket nagyra értekeli a lakosság is. Az új szobák célja, hogy inspirálja a gyermekeket olyan pozitív irányba, mint amilyet sportolóink is képviselnek.- mondta el az intézmény igazgatója Mgr. Miroslav Jaška.- Gyermekosztály fejlesztésének célja, hogy biztosítsa a minőségi egészségügyi ellátást, hangsúlyt helyezve a terápiás környezetre.”-magyarázta az igazgató.

 

MUDr. Mário Kochan főorvos (fotó/AgelSK)

A korszerűsítésnél sor került a padlóburkolatok, nyílászárók cseréjére, új közösségi létesítmények kiépítésére valamint új bútorok vásárlására is. A komáromi kórház gyermekosztálya harminc ágyas. A kórházban lehetőségük van a gyermekeknek a kísérő személyekkel közös helyiségben tartózkodni, adott esetben a kísérőknek hét ágy áll rendelkezésére. Az új négy darab superior szobát hűtőszekrénnyel, mikrohullámú sütővel és televízióval is felszerelték.

(komaromonline.sk-MA)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook