komaromonline.sk
HÍREK
A komáromi kórház gyógyszertárában is mérethetünk vércukorszintet
  •   

Anyagi támogatásban részesült a komáromi kórház gyógyszertárának projektje a „Dôvera segít a cukorbetegeknek” programból, amelyet a Dôvera egészségbiztosító a Szlovákia Gyermekeiért Alapítvánnyal együttműködve hirdetett meg.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kórház gyógyszertárában bárki ingyenesen igénybe veheti a megelőző vércukorszint és koleszterinszint mérését. A komáromi kórház gyógyszertára szakmai információkat és tanácsokat ad a gyógyszerekről, gyógyászati segédeszközökről és a diabetikus ételekről. A gyógyszerészek szeretnék felhívni a figyelmet a veszélyes tényezőkre, segíteni a rendszeres diéta betartását. Feladatuknak tekintik, hogy jobb egészségi állapotra motiválják a pácienseket.

„Örömmel támogatjuk a megelőzést, a veszélyes tényezők időben való felfedezését. Szeretnénk nem gyógyszerészeti kezelést nyújtani, amely egészségpárti, és segít csökkenteni a megbetegedés veszélyét. Azokat a pácienseket pedig, akiknél cukorbetegséget észleltek, klinikai-gyógyszerészeti ellátásban részesítenénk, és növelnénk a felügyeletet a gyógyítás hatékonysága és biztonsága felett. – mondta el PharmDr. Komjáthy Hajnalka Phd vezető gyógyszerész.

A méréseket havonta kétszer, illetve kérésre végzik majd. Amennyiben kettestípusú cukorbetegséget, cukorbetegséget vagy egyéb ezzel összefüggő megbetegedést észlelnek, szakorvosi rendelőkbe küldik a betegeket.

„Olyan közösségek támogatása céljából jelentkeztünk ezzel a programmal, akiknek van tapasztalatuk a cukorbetegséggel, aktívan bekapcsolódnak a megelőzésbe, vagy éppen a következményeit viselik. A 48 kérvényből 10 projektet választottunk, melyek összesen 250 ezer euró támogatásban részsültek. Örömünkre szolgál, hogy ezzel is motiválhatjuk az embereket, hogy hasznos eszközöket találjanak a cukorbetegség elleni harchoz – jelentette ki Roman Mužik, a Dôvera egészségbiztosító stratégiai tervezési részlegének menedzsere.

(komaromonline.sk, forrás AGEL SK)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook