komaromonline.sk
RÉGIÓ
A Komáromi kisleány lett Magyaroszág 2018-as tortája!
  •   

DÉL-KOMÁROM – A 2018-as év Országtortája a Jánoska Cukrászda Komáromi kisleány fantázianevű tortája lett, amely Sztaracsek Ádám cukrász alkotása. A mézes-diós, körtés, vaníliás és fehér csokoldés ízek teszik teljessé az idei tortát.

Hetek óta izgalommal vártuk a bejelentést, hiszen korábban már köztudott volt, hogy a komáromi Jánoska Cukrászda két alkotása is döntőbe jutott a 2018 Ország Tortája versenyén. Bizakodtunk, hiszen az utóbbi időben Sztaracsek Ádám vezette cukrászat több komoly díjat is besöpört már.

 

Sztaracsek Ádám a díj átadásakor (jobbra)

A mostani bejelentés egyedülálló siker nemcsak a torta készítőjének, Sztaracsek Ádámnak, a Jánoska Cukrászda valamennyi dolgozójának, hanem Komáromnak is egyaránt. Dél-Komárom így feliratkozott a gasztronómia nagy térképére, amely az idegenforgalom és a turizmus szempontjából is kiemelt fontossággal bír! Gratulálunk, büszkék vagyunk a fantasztikus sikerre! Várunk mindenkit szeretettel, kóstoljanak bele Komáromba – nyilatkozta dr. Molnár Attila polgármester a bejelentést követően.

 

A tortát megkóstolta Dr. Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere is (jobbra)

A „Komáromi kisleány” ízvilágát a körte adja. A torta egy étcsokoládés krémrétegből, egy vaníliás mascarpone mousseból, emellett egy gyömbéres körtekompótrétegből, valamint kétféle tésztából, egy diós morzsa és egy diós-mézes részből áll össze. Az elnevezése utal egyrészt az ismert népdalra, illetve a most épülő Duna-hídra is. A „Hunyadi gesztenyés” alapját a gesztenye adta. Ebben is egy csokoládés krémréteg található, valamint fekete szedres-fekete ribizlis zselé, gesztenyekrém, mandulás morzsa és a mandulás-csokoládés piskóta adja az ízvilágát. Aragóniai Beatrix hozta be a gesztenyét Magyarországra, ami állítólag aztán Mátyás király egyik kedvence lett.

Az Országtortát augusztus 18-tól az ország számos cukrászdája értékesíti, és hagyományosan a Várbazárnál megrendezendő Magyar Ízek Utcája keretei között mutatkozik be a nagyközönség számára.

(komaromonline.sk, forrás: facebook)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook