komaromonline.sk
HÍREK
A komáromi Helios Fotóklub lett Szlovákia legjobb fotóklubja
  •   

Október 19-20. között értékelték ki 24. alkalommal a szlovákiai fotóklubok Petzval Józsefről elnevezett országos körversenyét a Trencsén megyei, Bán településen. A versenyen a komáromi Helios Fotóklub tizennégy csapatot maga mögé utasítva az első helyen végzett.

Holop Ferenc a fotóklub elnöke portálunknak elmondta, hogy a Helios a verseny rendszeres résztvevője, melyről már számos alkalommal előkelő helyezéssel tértek haza. Az elmúlt négy évben például folyamatosan 2. helyezettek voltak, ám most először sikerült megszerezni az első helyet, aminek – természetesen- nagyon örülnek.

 

Balról: Holop Ferenc a fotóklub elnöke, Perzmeczky Péter, Sedliak Pál és Janka Mačicová

Mivel egy körversenyről van szó a képek az előre megadott sorrendben minden klubba eljutottak, ahol klubtagok egytől tízig pontozhatták a fotókat. Összesen 225 alkotást kellett értékelni, hisz mindegyik fotóklub 15 alkotást küldhetett.

Tudni érdemes azt is, hogy nem ez a Helios Fotóklub idei egyetlen országos sikere. Ahogy arról már augusztusban beszámoltunk, a Szlovák Fotószövetség által kiírt 2018-as fotópályázat győztesének járó oklevelet Varga Tibor, AFIAP fotóművész- aki több mint 40 éve tagja a komáromi Helios Fotóklubnak- vette át Rózsahegyen.

Továbbá annak is örülhetünk, hogy a jövőre 60. jubileumát ünneplő Helios Fotóklub rendezésében városunkban zajlik majd a 2019-ben szintén jubileumát ülő verseny 25. díjátadója.

(komaromonline.sk – MA, képek: a fotoklub FB oldala)

 

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook