komaromonline.sk
MOZAIK
Komáromi étterem szakácsai főzték Csallóköz legjobb ételét
  •   

A MOL Arénában elkészült a Csallóköz legjobb étele – öt étterem lelkes szakácsai álltak a pult mögé, és főztek igazán finomat. A komáromi Kortina, a nagymegyeri Beatrix, a dunaszerdahelyi Thermalpark, valamint a csiliznyáradi Platán panzió és a várkonyi Amade Château igyekezett, hogy lenyűgözze a nagyközönséget – írja a parameter.sk.

Az öttagú zsűri – Bindics Imre, a Villa Rosa, Cucz Péter, a várkonyi Amade Château éttermének séfjei, Horváth Szilveszter neves magyar séf, a Hagyomány és Evolúció szakácsverseny nyertese, aki a Bocus d’Or zsűrijének is tagja, valamint Görföl Vilmos és Somogyi Gábor, a Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség elnöke és alelnöke értékelte Kukkónia ételeit.

A szakácsok helyi alapanyagokból főzték meg az általuk kiválasztott csallóközi fogást, és bátran elmondhatjuk, hogy sokszínűre sikeredett az első megmérettetés, hiszen igazi finomságok készültek: szarvasbélszín, sertésszűz, harcsapaprikás és marha flank steak (hasaalja steak) különféle felhozatalban.

 

Kajtár Tamás és Ševčík István (fotó/parameter.sk)

A versenyben holtverseny született: Marha flank (hasaalja) steak kukoricakrémmel és paradicsomos-édesköményes-fűszeres olajjal, melyet a komáromi Kortina étterem szakácsai, Ševčík István és Kajtár Tamás készített, valamint harcsapaprikás túrógombóccal és feketegyökér-salátával, ezt pedig Kubík Marcel, az Amade Château éttermének szakácsa főzte – számolt be a paraméter hírportál.

A verseny után szakmai fórumot szervezett a Kukkonia Polgári Társulás és a Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség, amelyen a résztvevők mindent megtudhattak a halfilézésről, szuvidálásról, az esztétikus tálalás, valamint a helyi alapanyagok fontosságáról.

 

Ševčík István munka közben (fotó/parameter.sk)

A Csallóköz két legjobb étele megtalálható lesz a versenyben részt vevő, valamint további éttermek étlapjának kínálatában.

 

(forrás és fotók: parameter.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook