komaromonline.sk
VÁROS
Komáromban is megszűnt a fogorvosi ügyelet
  •   

Ľubomír Ševčík, Nyitra megyei vezető orvos tájékoztatása szerint a fogorvosi ügyelet június 30-ával megszűnt Komáromban. Mivel még Nyitrán és Léván van fogorvosi ügyelet, teljesítve van a fogorvosi ügyeletet szabályozó kormányhatározat, miszerint 400 ezer lakosra minimum egy ügyeletet kell fenntartani – áll az Új Szó cikkében.

Városunkban a Shopping Center épületében a negyedik emeleten működtette az ügyeletet saját rendelője mellett Németh Erika fogorvos. Németh Erika az új jogszabályok megváltozása miatt döntött úgy, hogy nem működteti tovább a fogorvosi ügyetet. Elmondása szerint ahhoz, hogy a rendelő megfeleljen az új jogszabálynak komoly beruházásokat kellett volna végrehajtania. Ilyen például a röntgengép megléte, amihez speciális helyiség kell vagy az új számítógépes rendszer telepítése, és bármelyik hiánya komoly szankciókat vonna maga után. Az utóbbi időben az érsekújvári térségből is egyre többen jöttek a komáromi ügyeletre, miután az ott is megszűnt.

A doktornő hozzátette azt is, hogy kevés volt az igazán sürgős eset, és nagyobb tendenciát mutattak azon betegek, akik kényelmi szempontból használták az ügyeletet, ahová munkaidő után illetve hétvégén is el tudtak menni.

Tudni illik azt is, hogy a komáromi járásban dolgozó fogorvosok 70-75 százaléka hatvan év feletti, így néhány éven belül komoly fogorvoshiánnyal nézhetünk szembe.

(komaromonline.sk – MA, nyitókép: illusztráció, forrás: Új Szó)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook