komaromonline.sk
VÁROS
Komárom pozitív kommunikációval is fogadja a turistákat
  •   

2019/7/8

Figyelembe véve, hogy sokan sérelmezték az eddigi parkolási rendet, és a belvárosi forgalom szabályozatlanságát, július elejével módosult a parkolási rend Komáromban. Csökkent a parkolódíj-köteles időzóna, változtak a tarifák, és ami a leglényegesebb, bővült a helyek száma. Remélhetőleg ezentúl minden járművezető talál magának megfelelő parkolási helyet, és kényszerűségre hivatkozva nem állítják le az autókat a belváros utcáiban.

A belvárosi közlekedés körülményeinek megoldása és javítása a nyári turistaszezon beköszöntével még égetőbb volt, elvégre nem mindegy, hogy milyen benyomást, településképet mutatunk a hozzánk érkezőknek.

„Tekintettel arra, hogy egy kellemes, barátságos városimázs kialakítása mindannyiunk közös érdeke, a nyári hónapokban Komárom városa nem szeretné büntetésekkel elrettenteni a turistákat, hanem pozitív kommunikációval fogadni, és szeretnénk, ha máskor is visszatérnének” – tájékoztatott Varga Tamás alpolgármester. „Ezért a városi rendőrség járőrei szankciók kiszabása helyett szabálytalan időközönként szórólapok elhelyezésével figyelmeztetik majd azokat a turistákat és külföldi látogatókat, akik nem vásároltak parkolási jegyet” – folytatta.
Az új parkolási rend kezdeti időszakában a helyi lakosokkal szemben is elsődlegesen a figyelmeztetés kap majd teret, de a későbbiekben a városi rendőrség igyekszik betartatni a parkolási fegyelmet. Mindezt azért, hogy a lehető leggyorsabban segítsék hozzá az embereket ahhoz, hogy tiszteletben tartsák a közúti jelzéseket és az új parkolási politikát.

 

 

Remélhetőleg az újonnan kialakított parkolási rend a városunkban élőknek, és a városunkba látogatóknak is a megelégedésére szolgál majd.

(komaromonline.sk – JN)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook