komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Komárom polgármestere nyílt levélben fordult az áruházláncokhoz az idősek érdekében

  •   

Komárom Város polgármestere Keszegh Béla március 23-án nyílt levélben fordult a Billa, a Kaufland, a Lidl és a Tesco áruházlánc vezetőségéhez, hogy vonják vissza a nyugdíjasok vásárlására kijelölt idősávot, mert véleménye szerint döntésük, mégha jó szándékból és segítőkészségből is fakad, nem elég átgondolt. Lepésükkel ugyanis a nyugdíjas vásárlókat nem otthon maradásra ösztönzik, hanem inkább a szupermarketek látogatására.

Annak tudatában, hogy a koronavírus okozta járvány az idősebbeket veszélyezteti leginkább a polgármester nem a külön vásárlási időzónák kialakítását tartja megfelelő eszköznek a nyugdíjaskorú lakosok megóvására, hanem az élelmiszer házhoz szállítását.

„A szupermarketekben tolongó tömeg, az egymás után használt bevásárlókocsik tökéletes teret biztosítanak a vírus terjedésének. Komárom önkormányzata, ahogy más városoké is, megszervezte és bebiztosította a szeniorok számára a szükséges élelmiszerek házhoz szállítását. Az országban most minden kampányban arra bíztatják a lakosságot, hogy maradjanak otthon, és ez a nyugdíjas korosztályra fokozottan érvényes. Minden olyan akcióval, amellyel vásárlásra igyekeznek őket buzdítani, a felvilágosító kampányok hatékonysága gyengül.

Kérem önöket, amennyiben szeretnék segíteni és kiszolgálni ezt a korosztályt, akkor szervezzék meg számukra az áru házhoz szállítását.

“Ebben számíthatnak a város, és az önkormányzat önkénteseinek is a partneri együttműködésére. A jelenlegi modern technológia világában ennek megoldására számos lehetőség kínálkozik. Kérem önöket, hogy ajánlataikkal ne vonzzák a boltjaikba a nyugdíjas lakosokat. Védjük közösen az egészségüket, hiszen az a bevételkieséssel szemben, nem pótolható. Olaszországban ezt már tudatosította mindenki. “– zárta az üzletláncoknak írt nyílt levelét Keszegh Béla polgármester.

(komaromonline.sk, FL)

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.