komaromonline.sk
SPORT
Komárom legjobb sportolói – 2017
  •   

Idén is nagyszabású jótékonysági gálaest keretében tüntették ki a 2017-es év legjobb komáromi sportolóit. A rendezvénynek a városi sportcsarnok adott helyet, így a széles nyilvánosság is jelen lehetett az eseményen. A díjakat ezúttal a Komárom vezetősége és városunk sikeres, neves sportolói adták át. 

 

Nem olimpiai sportok – ifjúság:

A junior quadratlon váltó

Tagjai, Miriama Szászová, Marko Újvári és Bibiana Grolmusová világbajnokok lettek a juniorváltók között. 750 méteres távon Miriama Szászová úszott, ezután Marko Újvári 4 kilométert kajakozott. Végül 5 kilométeres futásban Bibiana Grolmusová jutatta első helyhez Komárom váltóját.

 

Schiller Bence

A nagyszerű fiatal sportoló a Kempo versenyeken képviseli Komáromot. Több nemzetközi versenyen vett részt, ahol dobogós helyezéseket ért el. Eddigi legnagyobb sikereit a portugáliai világbajnokságon érte el. Edzője: Szayka Róbert.

 

Michal Szabó

Quadratlon- és spartanrace-versenyző. Már elsős alapiskolásként úszóversenyekre járt. Majd a kajak-kenu klub tagjaként éveken át kajakozott, és nagyszerű érmeket szerzett a Szlovák Bajnokságban. Jelenleg a Szlovák Műszaki Egyetem hallgatója, aktívan bekapcsolódik a Főiskolai Úszó Ligába. Az úszás mellett spartanrace-hegyi akadályfutás versenyeken is indul. Tavaly, valamennyi nehézségi verseny teljesítéséért a Trifekta komplex díjat szerezte meg. Büszkék vagyunk világbajnoki bronzérmére is, melyet quadrotlonban szerzett.

 

Ujvári Marko

Marko a Szlovák Köztársaság junior válogatottja kajakozásban, mellyel kilencévesen kezdett foglalkozni. A sportolást édesanyja és edzője, Katarína szerettette meg vele. Marko sokoldalú sportoló, amint azt az atlétikai eredményei és a szlovák bajnokság ezüstérme bizonyítja. Két aranyérmet szerzett a hagyományos Komárno-Komárom versenyen 2016-ban és 2017-ben. A szlovák bajnokságon fantasztikus eredményekkel képviselte Komáromot.

 

Konečná Anita

A kajak-kenu klub fiatal kajakozója. Több hazai versenyen képviselte a klubot. Szlovákiából részt vett az Európa-bajnokságon maratoni távon. 2017-ben nagyon jelentős sikereket ért el. Ezüstérmes lett a szlovák bajnokságban rövid és hosszú távokon és aranyérmet szerezett ugyanott maratonban. Edzője. Ladislav Polhammer.

 

Olimpiai sportok – ifjúság – Egyének:

Monika Sedláková

A vízipóló klub tagja. Nyolc éve vízipólózik, ez alatt az idő alatt többször lett országos bajnok. Nemzetközi vízipóló-bajnokságokon is részt vett. Fiatal kora ellenére a kadétok, a juniorok és a nők között is versenyzett. Eddigi legnagyobb sikerei közé tartozik az újvidéki Európa-bajnokságon való részvétel tavaly augusztusban.

 

Koczkás Dávid

A fiatal és tehetséges sportoló a kajak-kenu klub tagja, ahol édesapjával, Olivérrel edz. Képviselt bennünket az Európa- és a világbajnokságon, illetve az Olimpiai reménységek versenyén. Ez utóbbin, illetve a szlovák bajnokságon aranyérmet szerzett.

 

Poláková Alexandra

A Pokrok Komárno Testnevelési Egyesület asztalitenisz klubjának tagja. Az ország 20 legjobb tanulólánya között szerepel. Kerületi versenyeken indult, versenyzett a Szlovák Pohárért, rendszeresen játszik a felnőttek között a járási bajnokságban.

 

Imrich Lakatos

A Spartacus birkózó klub tagja. Alapiskolás, de már jelentős sportsikereket ért el. Tehetséges, szorgalmas, barátságos, társai is kedvelik közvetlenségéért. Felelős hozzáállásának és szorgalmas munkájának köszönhetően reményteljes birkózóvá dolgozta ki magát, amit eredményei, a hazai és nemzetközi ifjúsági versenyeken elért helyezései is bizonyítanak. Tavaly szlovák bajnok lett görög-római stílusban.

 

Miriama Szászová

A Delta Úszó Klub tagja. Tavaly 14 hazai és külföldi versenyen összesen 79 érmet szerzett. A legfiatalabb tanulólányok országos bajnokságán tízszer szerzett országos bajnoki címet. Történelmi maximumokat döntött a tízéves úszónők mezőnyében 18 számban. Tízévesen először úszott szabadúszás kategóriában 50 métert 30 másodperc alatt, 400 métert pedig 5 perc alatt. Dobogós helyet szerezett a magyar élvonalban, három úszásnemben a legjobb idővel végzett korcsoportjában. Edzője: Michal Knihár.

 

Olimpiai sportok – ifjúság – Csapatok:

A Selye János Gimnázium röplabdacsapata

Tagjai: Százvai Ádám, Jenei Máté, Balogh Kristóf, Fiala Tamás, Dobroczki Tamás, Vörös Csanád, Gyurenka Ádám, Gyurkovics Bence, Halász Viktor, Jánosdeák Márk, Sánta János és Králik Máté. A csapat edzője-felkészítője Hengerics Péter testnevelőtanár volt.

 

A Spartacus birkózóklub csapata

A Spartacus birkózóklub diákcsapata olyan fiatal és idősebb tanulókból áll, akik nemcsak hazai, hanem jelentős külföldi versenyeken is sikeresen szerepelnek. Tavaly 27 versenyen és 3 nemzetközi összpontosításon vettek részt. A szlovák bajnokságon ezüstérmet szereztek. Tagjai: Csizmadia Levente, Méhes Szabolcs, Ďumbier Pál, Cingel Anthony, Ďumbier Dániel, Ďumbier Ármin, Lakatos Imrich, Ondró Erik, Velsicz Richard Kornél, Dolník Kristián, Konyári Daniel, Nagy Kevin. Edzőjük: Csóka Kristián.

 

A Kajak-kenu Klub ifjúsági csapata

Tavaly remekül szerepeltek hazai és nemzetközi versenyeken. 44 alkalommal szereztek első, 36 alkalommal második és 20 alkalommal harmadik helyet. Az 59. Komáromi Nagydíjon elsők lettek és megszerezték az Ifjúsági Poharat. A klub 15-17-es korosztályba tartozó versenyzői sikerrel képviselték a klubot az Olimpiai reménységek versenyén Račicében.

 

A KFC U13 futballcsapata

A csapat a 2016-17 másodosztályú bajnokság győztese. Edzőjük Mgr. Hajdók István.

 

Nem olimpiai sportok – felnőttek:

Nikoletta Perinová – fitnesz

Hawai abszolút győztese és Ohio első helyezettje. Jelenleg újabb versenyre készül, amelyet április 14-én rendeznek Írországban.

 

Rajtár Deák Márta – fitnesz

Szilárdan, fegyelmezetten és magas szakmai tudással már 10 éve űzi ezt a sportot. Világbajnokságokon három első helyet, nemzetközi versenyeken kétszer második helyet szerzett. A szlovák bajnokságban az első helyen áll különböző kategóriákban.

 

Ifjabb Miroslav Bazinský Kormorán Klub

1995-ben kezdett motorcsónakkal versenyezni. Évente a hazai és külföldi versenyek élmezőnyében végez. Világbajnok, négyszeres világbajnoki második, kétszeres Európa-bajnok. Négyszeres Európa-bajnoki második és ötszörös szlovák bajnok.

 

Tomáš Latino VuThanh

Tomáš a Capoera főedzője, mellyel 2002 óta foglalkozik. Azóta klubokat nyitott Szlovákiában és Magyarországon. Komáromban gyermekekkel, fiatalokkal és felnőttekkel foglalkozik. Támogatja a mentális betegségben szenvedő és rokkant gyermekek mozgásának fejlesztését. Diákjaival hazai és külföldi versenyekre jár, nem egyszer Brazíliába is. Nagy eseményeket szervez, melyeken a sportos és egészséges életmódot népszerűsíti. Tavalyi legjobb eredménye a brazíliai világbajnokság ötödik helye és az Európa-bajnoki aranyérem.

 

Szabó Tibor – (Ironman)

Először úszott, vízilabdázott majd kajakozott. Többszörös szlovák bajnok és szlovák válogatott kajakban. A főiskolán kezdett kitartási futással foglakozni, majd a triatlon következett, melyet immár 2014 óta űz, és többször a győztesek között szerepelt.

 

Szayka RóbertKempo

Neve Komáromban egyet jelent a Kempoval. 1990 óta hódol ennek a harcművészetnek. Edzőjével, Weiszengruber Jánossal 1995-ben honosították meg Szlovákiában, 1996-tól a Szlovák Kempo Szövetség elnöke. Húsz éve foglalkozik a fiatalok nevelésével. Érmei között szerepel egy Európa-bajnoki ezüstérem és két világbajnoki aranyérem. Tavaly aranyérmet szerzett Portugáliában, a világbajnokságon. Edzői: Wiszengruber János, boksz-edzője: Szűcz Tamás.

 

Zakar Ágnes versenytánc

Ágnes 2009-ben kezdett táncolni, és azóta a legmagasabb szintre dolgozta magát. Partnerével a latin-amerikai táncok kategóriája „A„ teljesítményosztályának birtokosai a felnőttek között. Hetente 5-6 alkalommal gyakorol. Több hazai és nemzetközi verseny győzteseiként, jelenleg a latin-amerikai táncok szlovákiai bajnokságára és a Szlovák Pohárra készülnek.

 

Olimpiai sportok – Felnőttek – egyéni:

Botek Ádám

A Kajak-kenu klub kajakozója. A 23 éves korig terjedő és a senior kategóriában is volt szlocák válogatott. EB- és VB-résztvevőként az első tíz között végzett. Gelle Péterrel közösen ezüstérmet szerzett a tavalyi világbajnokságon. Tavaly ott volt Az év sportolói között. Edzője: Likér Péter.

A díjat édesanyja vette át

 

Olimpiai sportok – felnőttek – csapat:

A KFC futballklub

A serdülő focisták hatalmas teljesítménnyel megnyerték az országos másodosztályt, amely a komáromi futball szenzációja! A csapatnak remek focistái és nagy ambíciói vannak.

 

Veterán sportolók:

Zirkelbach Gabriel

A kajakozó a tavalyi szlovák bajnokság senior kategóriájában az első három helyet szerezte meg a különböző hosszúságú távokon. A Szlovák Pohár birtokosa senior kategóriában. A magyar bajnokságban az első helyeken, beleértve az első helyet, végzett.

 

Id. Miroslav Bazinský

Több éves kihagyás után 2016-ban szállt ismét motorcsónakba veterán kategóriában. Abban az évben és tavaly is kategóriája győztese lett a szlovák bajnokságban.

A díjat a fia vette át

Edzők:

Mgr. Hajdók István

A KFC fiatal focistáinak trénere, akik feljutottak a másodosztályba, ahol nyerni tudtak. Egyre jobb és jobb futballisták kerülnek ki a kezei közül. Az ilyen sikerek a fiatalokkal való odaadó munkára serkentik a többieket is.

 

Olivér Koczkás

A fiatal, kadét és junior kajakosok edzője. Nyolc versenyzőt edz, közülük heten szlovák válogatottak. A tavalyi Európa- és világbajnokságon 4 versenyzője indult. Az Olimpiai reménységek versenyén mind a 4 versenyzője bejutott a döntőbe. Olivér lányokat is edz. Egyikük a saját lánya, Eszter.

 

Sportszemélyiségek:

Jozef Paulík

Jozef Paulíkot csak Hugóként ismeri a város és az ország kosárlabda-társadalma. 50 éve van jelen a komáromi kosárlabda-életben. Sok tehetséges játékost fedezett fel és nevelt ki, akik azután neves csapatokba kerültek, és az akkori Csehszlovák Extraligát játszottak.1993-ban az ő edzői felügyelete mellett kezdett kialakulni az új férfi kosárlabdacsapat, amely lassan a Szlovákia Extraligába menetelt, ahol ma is tartózkodik. 2008 óta menedzseléssel foglalkozik. Ennek köszönhetően tavaly is szép eredményeket ért el.

 

Kristína Medovčíková

2007-ben lett a Skót Kenu Assziciáció klubedzője Edinburgh-ben, 2010-ben kinevezték az asszociáció junior válogatottja edzőjének. 20 fiatal versenyző edzésfolyamatát irányította, biztosította a műszaki-adminisztrációs körülményeket, menedzselte a csapatot a versenyeken és az összpontosításokon. A skót nemzeti csapattal elért sikerei után a brit ifjúsági válogatott vezetését bízták rá. Edzői eredményeit látva 2016-ban Nagy-Britannia olimpiai fejlesztési központjában kapott edzői állást. Tavaly az Ifjúsági Európa-bajnokságot és a világbajnokságot is megnyerték növendékei, ez utóbbi 22 éve nem sikerült Angliának. Nagy sikerének számít az angol női kajaknégyes szereplése az olimpián.

 

Hozzájárulás a sporthoz:

Szüllő Béla mérnök, a KFC alelnöke

Focistaként kezdte. A KFC-ben tisztségviselőként kezdte, ma ő a KFC ügyvezető igazgatója. A klubtagok alelnökké választották, és bebizonyította, hogy a döntés helyes volt. A felnőttek a harmad-, a serdülők a másodosztályba vitték a csapatot, ami hatalmas fociszenzáció. A klub több vezető képviselőjével a tavalyi szezonra sikerült egy ütőképes csapatot összeállítaniuk. Szüllő Béla ambícióinak, céltudatosságának és főleg munkájának köszönhetően városunk futballközössége anyagi és morális támogatáshoz jutott a legmagasabb magyarországi politikai vezetéstől. Ennek köszönhetően egy megújult stadionban fejleszthetik majd futballművészetüket fiataljaink. Szüllő Béla és szűk csapata ezzel bebiztosították a város eme szegmensének hosszú távú fejlődését.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook