komaromonline.sk
VÁROS
Komárom 67,5 millió forintot kap a Magyar Kormánytól óvodafelújításra.
  •   

215 ezer eurót meghaladó támogatásnak köszönhetően új külsőt kap Észak-Komárom egyik óvodája – a Tulipán óvoda.  A támogatás része új segédeszközök vásárlása is.

A Bethlen Gábor Alapkezelőn (BGA) keresztül a Magyarország Kormánya 215 ezer euróval támogatta meg a Víz utcai óvoda külső felújítását, amelyre a város pályázati anyagot nyújtott be. A támogatás része további 10 ezer euró, amely eszközbeszerzésre vonatkozik, digitális táblát, számítógépeket és más segédeszközöket vásárolhat Komárom második legnagyobb magyar óvodája – kapta meg az értesítést a BGA-tól a város.

A felújítás a nyílászárókat és külső szigetelést érinti. Mindhárom szárnyban cserélik a régi ablakokat és ajtókat. Az épületet nagy részét kőzetgyapottal vonják be, így nem csak energiatakarékosabb lesz az épület, de a gyerekek is kellemesebb környezetben tölthetik a napjaikat. A bejárat előtti rész és az egyik terasz burkolata is megújul, és természetesen az egész épület külseje új arculatot kap” – mondta el a részleteket Keszegh Béla alpolgármester. Hozzátette, az önkormányzat mihamarabb szeretné lefuttatni a közbeszerzést, hogy a munka még a nyár végén elkezdődhessen és mihamarabb megvalósuljon a felújítás.

A Tulipán óvodában közel 90 gyermekkel 4 osztályban foglalkoznak naponta.

 

(komaromonline.sk, forrás-kvh)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook