komaromonline.sk
RÉGIÓ
A KOMÁLOM facebook oldal sajtóközleménye a Villa Camarum Polgári Társulás sajtóközleményére reagálva
  •   

2019/7/29

Tisztelt Villa Camarum Polgári Társulás!

A facebookon olvasható KOMÁLOM hír- és médiaoldal megdöbbenéssel vette tudomásul a Villa Camarum Polgári Társulásnak a KOMAROMONLINE.SK oldalán megjelent „A Villa Camarum elhatárolódik egy politikai oldaltól.” című sajtónyilatkozatát.

A KOMÁLOM oldal abból a célból jött létre, hogy tompítsa a magyarországi kormánypártnak (FIDESZ) kedvező médiatúlsúlyt. Látható a megjelent anyagokból, hogy az oldal országos politikán túl érdekességeket, környezettudatos gondolkozásra ösztönző tartalmakat és helyi információkat is megjelentet. Nyilvánvalóan az oldal nézettsége Dr. Nemes Andrea rendhagyó, országosan ismert politikusokat felvonultató videójának megjelentetését követően növekedett nagyságrendekkel.

Dr. Nemes Andrea, Komáromban (Dél-Komárom) a teljes demokratikus ellenzék által támogatva induló polgármester-jelölt a KOMÁLOM facebook oldalon megjelent videójában jelentette be, hogy indul a polgármesteri székért ősszel az önkormányzati választáson. (A videó a jelen sajtóközlemény megírásáig 19.180 embert ért el, így tehát érthető hogy sokak figyelmét felkeltette a KOMÁLOM oldal, illetve az bizonyos politikai oldal szereplőit zavarja.)

Névválasztás. A KomáLom Gyerkőcfesztivál (mint a cikk megjelenését követően utána érdeklődtünk) egy évről-évre megrendezésre kerülő egynapos rendezvény. A KOMÁLOM oldal kitalálói férfiak, így talán megbocsátható, hogy egy gyerekrendezvény elkerülte a figyelmünket. (A KomáLom Gyerkőcfesztivál tehát egy évente egy alkalommal megrendezésre kerülő, gyerekrendezvény, a KOMÁLOM facebook oldal pedig felnőttekhez szól.) Sajnos Dél-Komárom polgármestere utoljára a Villa Camarum magyarországi partnerkapcsolatokkal megbízott koordinátora által vezetett Otthonunk Komárom Egyesület részére adott engedélyt 2015-ben Komárom nevének használatára, pedig más is kért hasonló hozzájáruló nyilatkozatot. Az oldal kitalálói alapjában Komárom nevét szerették volna használni, az oldal sikere okán Dél-Komárom polgármestere 2019. év őszéig bizonyára nem adott volna ki továbbra sem „Komárom” nevét tartalmazó egyesület alapításához hozzájárulását, ezért választottuk KOMÁROM helyett a KOMÁLOM nevet. Komálom néven nem volt Facebook oldal, a komalom.hu domain név is szabad volt és KOMÁLOM Egyesület néven se lett bejegyezve civilszervezet, így a névválasztás szimplán praktikus okokból, a Komárom névvel való hasonlóság és annak pozitív tartalma miatt történt. (Az oldal kitalálói Komárom latin nevének /CAMARUM/ használatát is mérlegelték. Más Komárom nevére hasonlító, ill. összeköthető ismert név nem jutott eszünkbe.)

Azt gondoljuk, hogy a KOMÁLOM facebook oldal névválasztása sem jogilag, sem erkölcsileg nem kifogásolható. Viszont tudjuk, hogy a Duna két partján, Komárom közéletét befolyásoló embereknek és szervezeteknek kiemelt felelősségünk van abban, hogy Észak- és Dél-Komárom lakói harmonikus egységben éljenek, mondvacsinált ügyekkel nem szabad ezt az összhangot elrontani. Ezért akik tehetnek ezért az egységért, úgy mint a KOMAROMONLINE.SK-t üzemeltető Nec Arte Nec Marte Polgári Társulás és a vele szimbiózisban működő Villa Camarum Polgári Társulás és ugyanígy a KOMÁLOM facebook oldal, azoknak kötelességük mindent megtenni azért, hogy ez az egység ne sérüljön.

A KOMÁLOM facebook oldal érzékeli, hogy a megjelent sajtóközlemény Észak-Komáromban nem érte el a lakók ingerküszöbét, Dél-Komáromban viszont a kormánypárthoz tartozó politikusok, a városból élő egyesületek, ill. városi cégek fideszhez kötődő dolgozói örömmel osztják, sőt komálják (lájk) a tartalmat. Nem kívánjuk az esetleges politikai összefüggéseket boncolgatni, mert az esetleges nyilatkozatháború olyan gondolatokat is felszínre hozhat, amik árthatnak Észak- és Dél-Komárom lakói kitűnő viszonyának, ezért a KOMÁLOM facebook oldal életre hívói a következőképpen döntöttek:

A KOMÁLOM oldal kitalálói kiemelt felelősséget éreznek Észak- és Dél-Komárom lakói közti harmonikus együttélésért.

A KOMÁLOM oldal kitalálói függetlenül attól, hogy valósnak, vagy mondvacsináltnak tartják a Villa Camarum Polgári Társulás aggályait, azért hogy az Észak- és Dél-Komárom lakói közti harmonikus együttélést ne árnyékolhassa be bármely politikai adok-kapok, a KOMÁLOM oldal a 2019. évi önkormányzati választásokat követő 1 hónapon belül megszűnteti a KOMÁLOM név használatát, amennyiben a KOMÁROMONLINE.SK a jelen sajtóközleményt – a Villa Camarum sajtóközleményével azonos módon, „A KOMÁLOM facebook oldal sajtóközleménye a Villa Camarum Polgári Társulás sajtóközleményére reagálva.” címmel, – a jelen közlemény elküldését követő 2 munkanapon belül megjelenteti, illetve a KOMÁROMONLINE.SK és a Villa Camarum Polgári Társulás nem kommentálja a jelen sajtóközleményt, vagy bármely más szervezet, illetve személy névhasználattal kapcsolatos aggályait nem hozza ismételten napvilágra.

(a KOMÁLOM facebook oldal kitalálói)

 

kapcsolódó cikkek:

A Villa Camarum elhatárolódik egy politikai oldaltól


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook