komaromonline.sk
HÍREK
Kitüntették a középiskolák legjobb diákjait
  •   

Szerdán sor került a Tiszti pavilon dísztermében a városvezetés, a komáromi középiskolák 2016/2017-es tanév kiváló tanulóinak ünnepélyes találkozójára. 

A komáromi középiskolák 2016/2017-es tanév legjobb diákjai

Az ünnepség keretén belül Stubendek László Komárom polgármestere kitüntette az iskolák legjobb tanulóit.

Filip Farkas, Ľ.J.Šulek Gimnázium:

A spanyol nyelvi olimpia kerületi 1., országos 3. helyezettje és a kémia olimpia kerületi 2., országos 9. helyezettje.

Filip Farkas és Szénássy Tímea az Iskolaügyi bizottság elnöke

 

Matúš Béber, Ľ.J.Šulek Gimnázium:

A történelem olimpia kerületi 1., országos 10. helyezettje és a földrajz olimpia kerületi 2., országos 6. helyezettje.

Matúš Béber

 

Karol Červenák, Ľ.J.Šulek Gimnázium:

Az angol nyelvi olimpia kerületi 1., országos 6. helyezettje

Karol Červenák

 

Samuel Harsányi, Ľ.J.Šulek Gimnázium:

Az angol nyelvi olimpia járási 1., kerületi 4. helyezettje.

Samuel Harsányi

 

Nagy Natália, Selye János Gimnázium:

Hatodik éve folytatja tanulmányait intézményünkben. Előmenetele kitűnő. Nagyon kitartó és aktívan részt vesz az iskolai munkában. A 20152016 és 2016/2017-es tanévekben sikeresen képviselte iskolánkat a spanyol nyelvi olimpián, melyen a nyitrai kerületi fordulót megnyerte, majd az országos versenyben az ötödik helyezést szerezte meg.

Nagy Natália

 

Csaplár Viktor, Selye János Gimnázium:

A Selye János Gimnázium nyolcosztályos tagozatának harmadik évfolyamos tanulója. A 2015/2016-os tanévben, úgy mint egy évvel azelőtt, két kategóriában is bejutott a Pitagorasz országos döntőjébe, ahol 1. és 2. helyezést ért el. Ebben a tanévben a Pitagorasz országos döntőjének ismét abszolút győztese lett. Ezen kívül megnyerte a járási és kerületi Olimpiász döntőjét az MOZ8 és az MOZ9 kategóriában is. A Zrínyi Ilona Matematikaverseny területi fordulójában első és az országos döntőben második helyezést ért el. A Katedra Matematikaverseny országos győztese lett, és a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen első helyezést ért el.

Csaplár Viktor

 

Bánki Bence, Selye János Gimnázium:

Harmadikos diák, színjeles tanuló. A történelmi kutatások, versenyek mellett az elmúlt években számtalan országos irodalmi, nyelvi verseny helyezettje. Az esszéíró és helyesírási versenyek többszörös díjazottja. Eredményei: Implom József Helyesírási Verseny: országos 1. hely, Implom József Helyesírási Verseny: Kárpát-medencei döntő – 6. hely,  Móra Ferenc Novellaelemző-és író Verseny: Kárpát-medencei döntő – 3.hely, Matematika: Nemzetközi KENGURU Matematika Verseny 6. helyezett, Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei forduló 8. helyezett, Matematikaolimpia A kategória kerületi forduló résztvevő.

Bánki Bence

 

Klepáček László, Selye János Gimnázium:

A nyolcosztályos gimnázium 2. évfolyamának tanulója. A Matematika olimpia Z 7 kategóriájában   országos fordulójábáb 5. helyezett lett. A Zrínyi  Ilona Matematikaverseny területi fordulójának 1. helyezettjeként résztvevője volt a debreceni országos döntőnek is. A Katedra Matematikaverseny Országos döntőjében   2.helyezett lett, és a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny 5-8. évfolyamában a 10. helyen, dicséretben részesült.

Klepáček László

 

Százvai Ádám, Selye János Gimnázium:

Sikeres sportolónk, aki 3 éve a Nyitrai röplabda klub játékosa, valamint 2 éve játszik a szlovák extraligában. A 2016/2017-es évben több sikert is elért csapatával, hiszen extraliga-bajnokok, valamint a szlovák kupa 2. helyezettjei lettek. Európa 4. legrangosabb versenyén, a Közép-európai bajnokságon (MEVZA) bronzérmesek lettek. Ádám iskolánkat is képviselte a sportversenyeken, tagja volt röplabdacsapatunknak, amely a 3. helyezést érte el a középiskolák országos döntőjén, valamint neki ítélték a torna legjobb leütője címet is.

Százvai Ádám 

 

Csenger Géza, Selye János Gimnázium:

Az egyetlen olyan diák Szlovákiában, aki a 2016/2017-es tanévben három tantárgyi versenyen – matematika, fizika, informatika – eljutott az olimpia országos fordulójába. A  legnagyobb sikert informatikából érte el, országos 4-ik helyezett lett. A nemzetközi informatika olimpia 2017-ben Iránban lesz, melyet egy válogató összpontosítás előz meg, melyen Géza is részt vesz. Az elmúlt négy év alatt rendszeres versenyzője volt a tantárgyi olimpiáknak, melyek kerületi fordulóján eddig is sikeresen szerepelt.  Kitartó munkájának és szorgalmának köszönheti, hogy a sikeres érettségi után Nagy-Britanniában, a Cambridgi Egyetemen folytathatja tanulmányait!

Csenger Géza

 

Fekete Lujza, Selye János Gimnázium:

Primós kisdiákunk. Különböző versenyeken indult el, részt vett a Palóc Társaság esszéíró versenyén, a Tompa Mihály Országos szavalóversenyen, ahol kerületi arany sávos és országos 2. helyezett lett. A Szép magyar beszéd járási 1., kerületi 1. és országos 3. helyezettjeként zárta az idei versenysorozatot. A Pedagógusszövetség az elért eredményei alapján az idei Tehetségnapon Tehetség Díjban részesítette.

Fekete Lujza 

 

Gál Réka Ágota, Selye János Gimnázium:

Számtalan versenyen  kiemelkedő eredményeket ért el. Eredményei: Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny, országos 2. hely, Kulcsár Tibor Szavalóverseny, országos 1. hely, Pislákoló mécses szavalóverseny, országos 2. hely, Koncsol László-szavalóverseny, országos 1. hely, Felvidéki Református Szavalóverseny, országos 1. hely, nemzetközi 1. hely, Réka a Selye János Gimnázium és a komáromi VMK Gimisz Diákszínpadának tagja, amatőr színjátszóként különböző színjátszó fesztiválokon képviseli iskolánkat. A Pedagógusszövetség az elért eredményei alapján az idei Tehetségnapon Tehetség Díjban részesítette.

Gál Réka Ágota

.

Bangha Roland, Selye János Gimnázium:

A nyolcosztályos gimnázium terciós diákja, a szavalóversenyeken kitűnő eredményeket ér el. A Jó szó szlovák nyelvű szavalóverseny kerületi fordulóján a 3. helyet érdemelte ki prózájával, a Hviezdoslavov Kubín járási fordulóján az első helyet szerezte meg, ezzel a Komáromi járást ő képviselte a kerületen. A Poznaj slovenskú reč nyelvi verseny járási fordulóján szintén első lett. 

Bangha Roland

 

Kovarčík Sára, Selye János Gimnázium: 

Évek óta dobogós helyezést ér el a németolimpián, az idei évben országos németolimpia második helyezettje lett. A számos ajándék közül, melyet sikeres szerepléséért kapott, a legkiemelkedőbb az a négyhetes németországi ösztöndíj, melyet Németország pozsonyi nagykövetétől vehetett át a Prímáspalotában. Sára ebben az iskolaévben szintén országos második lett Az év németese elnevezésű nemzetközi versenyen, a dunaszerdahelyi Vámbéry nyelvi veresenyen pedig győztes, tehát már második alkalommal hozta el a vándorserleget.

Kovarčík Sára

.

Macsánszky Dávid, Ipari Szakközépiskola:

A Zenit a gépészetben versenyen elért kerületi 1. helyezéséért és az országos fordulón megszerzett 6. helyezésért, valamint a középiskolai szaktárgyi verseny kerületi fordulóján elért 1. helyezéséért.

Macsánszky Dávid

.

Ozsvald Péter,  Ipari Szakközépiskola:

A Zenit a gépészetben versenyen elért kerületi 1. helyezéséért és az országos fordulón megszerzett 4. helyezésért,

Ozsvald Péter

.

Baráth György,  Ipari Szakközépiskola:

Az iskola sikeres képviseletéért a matematika- és fizika-olimpiászokon, valamint az elektrotechnikai versenyeken elért szép eredményeiért. A díjat későbbi időpontban veszi át.

Illés Barnabás,  Ipari Szakközépiskola:

Kitűnő tanulmányi eredményeiért és a gépészeti szakversenyeken való sikeres résztvételéért.

Illés Barnabás

.

Roland Pohle,  Ipari Szakközépiskola:

Az iskola sikeres képviseletéért az emberi jogok és a német nyelvi olimpiászokon, az iskola és a szakképzés bemutatásáért a németországi Velbertben, valamint az iskola és Szlovákia bemutatásáért Brüsszelben.

Roland Pohle

.

Alexander Méhes,  Ipari Szakközépiskola:

Az iskola sikeres képviseletéért a Zenit az elektrotechnikában elnevezésű versenyen, valamint a nemzetközi átfogó elektrotechnikai versenyen elért 1. helyezéséért, melyet Szerbiában rendeztek meg.

Alexander Méhes

.

Tóth Máté, Műszaki Szakközépiskola:

Harmadéves villamos műszerés szakos diák, rendszeres résztvevője a különböző szakmai versenyeknek, Budapesten a XX.Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny 1. helyezettje,  továbbá megkapta a zsűri tagjainak  két különdíját, ezenkívül a Pécsett megrendezett Nemzetközi Simonyi Károly Elektrotechnika Versenyen előkelő helyezést ért el.

Tóth Máté

.

Dolník Dávid, Műszaki Szakközépiskola

Elsőéves villamos műszerés szakos diák, a Pécsett megrendezett Nemzetközi Simonyi Károly Elektrotechnika Verseny sikeres résztvevője.

Dolník Dávid

.

Ott Gabriella, Műszaki Szakközépiskola:

Harmadéves számítógépes grafikát tanuló diák, a komáromi FOTO Spektrum 2017  verseny, fekete-fehér fotó kategória eredményes résztvevője.

Ott Gabriella

.

Zakál Tamara, Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola:

A cukrász-szakács szakma 2. évfolyamának diákja  a „Danubius Gastro CUP 2017” országos verseny Junior  kategóriájában, Pozsonyban, 2. helyezést ért el. A díjat későbbi időpontban veszi át. 

.

Varga Nikolett, Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola:

Acukrász-szakács szakma 2. évfolyamának diákja a „ Szép  magyar beszéd” országos fordulóján, Kassán, 3. helyezést ért el.

Varga Nikolett

.

Hajabács Zsuzsa, Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola:

Akereskedelmi és információs szolgáltatások – nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok tanulmányi szak 3.évfolyamának  diákja az iskola példásan képviselte az iskolát az Erasmus+ nemzetközi   programban.

Hajabács Zsuzsa

Tiszta szívből gratulálunk minden tanulónak és további sikereket kívánunk!

(komaromonline.sk)

Kapcsolódó cikkek:

Kitüntették az alapiskolák legjobb tanulóit


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook