komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Kiss Róbert kanonok, általános helynök méltatta az újabb frekvenciával bővült Mária Rádiót

MEGOSZTÁS:

Nyolc évvel ezelőtt, május 20-án kezdte meg adását komáromi stúdiójából a felvidéki Mária Rádió. Ennek tiszteletére Kiss Róbert kanonok, általános helynök és Lépes Lóránt atya vasárnap ünnepi szentmisét celebrált a Szent Anna kápolnában.

Az egyes országokban működő rádiókat a Mária Rádió Világcsalád fogja össze. Az immár nyolcéves múltra visszatekintő felvidéki Mária Rádió, melynek a komáromi Szent Anna-kápolna fölötti helységekben berendezett stúdióját 2012. május 20-án a Szent András-templomban bemutatott szentmisét követően Róbert Bezák nagyszombati érsek szentelte fel, ez alatt az idő alatt hosszú utat tett meg. Míg kezdetben saját frekvencia híján a magyarországi adásokba bekapcsolódva sugároztak, addig ma a felvidéki magyarság egyik leghallgatottabb rádiócsatornája.

 

 

Az ünnepi szentmisét követően Lóránt atya a Mária Rádió Mirjam megalapítója és műsorigazgatója ünnepélyesen bejelentette, hogy a múlt évben megszerzett rozsnyói frekvencia mellé a napokban sikerült az újvári (94, 60 MHz) frekvenciát elnyerniük, ami Komáromot is lefedi. Előreláthatóan pár hónap múlva lesz először hallható ezen a hullámhosszon a rádió bejelentkezése.

Nagy előrelépés ez a rádió és a felvidéki magyarság életében, hiszen így még több magyar anyanyelvű hívőhöz tudják eljuttatni az imákat, a litániákat, a zsolozsmákat és a szentmise közvetítéseket. Így Isten igéje eljut mindazokhoz, akik koruk, egészségi állapotuk miatt nem tudnak részt venni a miséken, és üzenete erősíti a hallgatók lelki közösségét. Az imaműsorok huszonnégy órán át tartó adásidő egy harmadát teszik ki. A fennmaradó időben világi területeket érintő közérdekű műsorokat hallgathatnak az érdeklődők.

Róbert kanonok beszédében kihangsúlyozta a Mária Rádió Mirjam fontosságát a mostani bizonytalan időkben, mivel Isten jóságát és kegyelmességét hirdetve reményt, hitet és kapaszkodót ad a felvidéki magyarságnak, különösen azoknak, akik őszintén keresik az Úrban lelkük nyugalmát. Majd köszönetet mondott a rádió vezetőségének, munkatársainak és önkénteseinek.

 

 

„Úgy gondolom, hogy mi komáromiak méltán lehetünk büszkék arra, hogy a Felvidék egyetlen magyar nyelvű rádiójának székhelye és stúdiója a városunkban van. Komoly eredmény. Bízunk abban, hogy az újvári frekvenciának köszönhetően egyre többen fognak minket hallgatni és támogatni, hiszen rádiónk adományokból tartja fent magát.” – nyilatkozta portálunknak Szabó Zsolt mérnök, a felvidéki Mária Rádió elnöke.

Az elmúlt évben a komáromi Jókai utcában lévő rádióstúdióban komoly munka folyt és nagy eredmények születettek, melyről a Szentatya, Ferenc pápa a következőképpen nyilatkozott – „Mindenki, aki hallgatja a műsoraitokat, olyan rádióként ismer benneteket, amely bőséges időt szentel az imának, tanúskodva amellett, hogy annak, aki imádkozik, megnyílnak az ajtók, sőt mi több, sarkig kitárulnak az Úr előtt. “

(komaromonline.sk)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.