komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Kirándulással jutalmazták a Munka utcai suli legjobb tanulóit

dav

2019/11/5

A komáromi Munka Utcai Alapiskola évek óta rendszeresen egy kirándulással jutalmazza az iskola legeredményesebb tanulóit – ennek anyagi hátterét az iskola mellett működő Pro Schola et Futuro nonprofit alap biztosítja.

Az elismerés e formája a különböző dicséretek, oklevelek, könyv- vagy tárgyi jutalom mellett a tanév végi értékelés során mindig a tanévzáró legjobban várt része: vajon az egyes évfolyamokból kinek a teljesítménye, versenyeredménye és magaviselete teszi lehetővé, hogy felsorakozzon az iskola előtt és átvegye „beszállójegyét” a kirándulásra. Nagyszerű érzés az „iskolai válogatott” tagjának lenni és októberig büszkén várni a jutalomkirándulás napját.

 

Idén októberben kellemes időben indult útnak az autóbusz Budapest felé. Délelőtt a Természettudományi Múzeum, délután a Fővárosi Nagycirkusz előadásának megtekintése volt a program. A csodálatos napsütésnek hála a tízóraizást az Orczy-kert játszóterén ejthettük meg, ebéd után pedig a Városligetben tehettünk sétát. A gyerekek mindvégig jól szórakoztak, többször is hangot adva annak, milyen jó, hogy itt lehetnek, megérte annyit dolgozni az előző évben, és remélik, jövőre is sikerül eljönniük.

 

 

A kísérő tanár szívét ezen kívül az is felderíthette, amikor „a kicsi és a nagy”, vagyis a negyedikes és a kilencedikes – akik addig talán sosem találkoztak – együttműködött: megbeszélték a földrészek mozgását a látott animáció alapján, vagy az új önkiszolgáló felület használatában segítették egymást az ebédrendelésnél. Örömteli ilyen helyzetet látni, hiszen a segítőkészség és emberi jóság példáját látva maguk előtt talán a kisebbek is ezt adják majd tovább. Reméljük, így a kiválóság folytonossága jellemző marad a jövőben is a MUAI-ban!

(Szabó Szilvia, pedagógus)

Hozzászólások

hozzászólás