komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Később lesznek az érettségi vizsgák

A jövő héten kellett volna megkezdődnie az ország középiskoláiban az érettségi vizsgáknak. A szlovák kormány válságstábjának járványmegelőzési intézkedésének részeként azonban március 16-tól két hétre bezárják az ország összes oktatási intézményét ( is ), ami magával hozza a március 17-e és március 20-a közötti időszakra beütemezett központi írásbeli érettségi vizsgák elnapolásának szükségességét.

A komáromi Selye János Gimnázium igazgatója Andruskó Imre, portálunknak elmondta, hogy az iskola bezárása nem jelent egyet a tanítás szüneteltetésével. A tanintézmény pedagógusai a következő két hétben az interneten keresztül, távoktatás formájában mélyítik el a tananyagot a diákokkal.

„A központi írásbeli érettségi vizsgák új időpontban, március 31-e és április 3-a között valósulnak meg. Iskolánk végzősei március 31-én magyar nyelv és irodalomból érettségiznek, április 1-én idegen nyelvből (angol, német), csütörtökön matematikából mérettetik meg tudásuk, az eddigiektől eltérően pedig, most először az utolsó napon, a szlovák nyelv és irodalom vizsga várja a diákjainkat. Sajnos az írásbeli érettségik elnapolása és későbbi időpontja miatt a ballagást is későbbre kellett halasztanunk. A tervek szerint május 22-én kerül rá sor. A szóbeli érettségi vizsgák június 1-től 5-ig lesznek megtartva, ami viszonylag szerencsés időpont, mert így a maturandusainknak a megszokottnál hosszabb idejük lesz majd a felkészülésre. “– zárta a tájékoztatást az iskola igazgatója.

Azok az érettségizők, akik betegség vagy karantén miatt nem tudnak a jelenleg meghirdetett időpontban vizsgázni, április 15-e és április 20-a között tehetnek írásbeli érettségi vizsgát.

(komaromonline.sk, FL)

 

Hozzászólások

hozzászólás