komaromonline.sk
MOZAIK
Kérdőív a városi tömegközlekedés megítéléséhez
  •   

Az elmúlt három és fél évben az ARRIVA vállalat biztosította a városi autóbusz közlekedést Komáromban. A szerződés az év végén lejár, így az önkormányzat az ősz folyamán közbeszerzés során választja ki az új szolgáltatót. A tervek szerint most egy tízéves időszakról szól a verseny, mivel így jelentősebb befektetési tételek várhatóak el a szolgáltatótól, ami segíthet a körülmények javításában és a géppark megújulásában.

Négy év alatt 60 ezerrel csökkent a jegyet váltók száma a négy városi járaton, azonban tavaly még mindig 243 ezer utazás volt. A városnak egyre drágább a fenntartás, ugyanebben az időszakban 161 ezer euróról 214 ezer euróra emelkedett a hozzájárulás. Jelenleg négy jármű, egy 26 éves nagyobb méretű, kettő 3 éves közepes, és egy 16 éves kisebb szolgálja a komáromiakat.

Az utazási szokások és a piaci helyzet is változott, az önkormányzat ezért szeretné felmérni a lakosok igényeit. A lakosok igényeinek felmérésére készült egy online kérdőív, amelyben kifejthetik elképzeléseiket a tömegközlekedéssel kapcsolatosan.

Kitöltésével Ön is hozzájárulhat a komáromi közösségi közlekedés szolgáltatásai minőségének javításához. A kérdőív közlekedési szakemberekkel együttműködve kerül feldolgozásra és kiértékelésre. Az eredmények és következtetések jelentős alapját képezik majd a tömegközlekedés szolgáltatásai minőségének javításának és a következő, 10 évre szóló közösségi közlekedés tárgyában születő közbeszerzés kiírásának.

A kérdőív anonim és a kitöltése 2 – 4 percet vesz igénybe. Kattintson az alábbi képre:

(forrás: komaromi.varosi.hivatal, KL)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook