komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Karácsonyig már zárva maradnak az iskolák Komáromban

December elején Komárom város vezetősége a helyi alapiskolák igazgatóival tartott tanácskozás után, arról informálta a sajtót, hogy a karácsonyi szünet kezdetéig már nem kezdődik meg az oktatás a helyi alapiskolák felső tagozatos diákjainak.

A távoktatás, a már megszokott módon, folytatódni fog. „Az önkormányzat felkészült a diákok tesztelésének bebiztosítására abban az esetben, ha a későbbiekben szükséges feltételként szabnák meg. Pár nappal az ünnepek előtt az oktatási intézmények igazgatói sem tartják effektív megoldásnak a diákok visszatérését az iskolákba. Feltételezzük, hogy január 11-től újranyithatnak majd, és a hagyományos módon folyhat tovább az oktatás. Készek vagyunk biztosítani a járványügyi előírásokban szereplő feltételeket az iskolák akadálytalan működéséhez. “– tájékoztatta a Szlovák Köztársaság Hírügynökségét a város önkormányzata. Ezt megelőzően a szlovák kormány meghosszabította a téli szünetet december 21-től egészen január 10-ig.

 

A Kukkónia polgári társulás adománya (fotó/kvh)

Annak ellenére, hogy a tanulók továbbra is távoktatásban vesznek részt, Komárom városa 10.000 szájvédő maszkot osztott szét az oktatási intézmények közt, melyeket a Kukkónia polgári társulás adományozott a város önkormányzatának. „A CIBI cég nagylelkű felajánlásának köszönhetően 15.000 kézfertőtlenítőt kapott a város. Az adomány jelentős része az oktatási intézményekbe került, de igyekszünk belőle ellátni azokat a szociálisan hátrányos helyzetű családokat is, ahol anyagilag megterhelő lenne ezek bebiztosítása. “– adták hírül.

(TASR)

 

Hozzászólások

hozzászólás