komaromonline.sk
HÍREK
Kampányt indított az ÉS?! Polgári Társulás
  •   

Vasárnap, 2018.2.10-én 17,00 órakor Soóky László Nagy (cseh)szlovákiai forradalmi magyar gulyásparti, című előadásával, melyet Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház színésze mesélt el, indult az- Adj egy ötöst, és mi belecsapunk!- szlogennel fémjelzett kampány.

Mi is ez tulajdonképpen? Az ÉS?! Polgári Társulás Komárom városától 25 évre bérbe kapta a romkultúrházként emlegetett kultúrházat, amely kétségtelenül és szemmel láthatóan felújításra szorul. Ezzel a kampánnyal kérünk segítséget annak a folyamatnak a kezdő lépéseihez, amely aztán – legnagyobb reményeink szerint – egy felújított közösségi teret fog eredményezni. Célunk egy olyan polifunkciós közösségi házban tovább folytatni a sok évvel ezelőtt elkezdett tevékenységeinket, amely felújított tereiben otthont ad majd kulturális programoknak, próbafolyamatoknak, és játszóhelyként is szolgál majd az ÉS?! Színház és más kamara jellegű színházi kezdeményezések számára. Ez mellett, ahogy eddig, úgy ezt követően is lehet majd itt tornázni, vagy akár családi ünnepeket tartani. Természetesen a pénteki szöszmötölések néven ismert kézműves programjainkat, valamint családi és közösségi rendezvényeinket is szeretnénk tovább folytatni. Ami talán még fontos tudnivaló társulásunkról, hogy civil szervezetként működünk, és alapszabály nálunk, hogy az itt végzett munkájáért senki sem kap bért. Őrsújfalun hasonló, kulturális közösségi tér nincs a romkultúrházon kívül. Felvállaltuk ezt a küldetést, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy célunkat elérjük.

Kérünk minden segíteni akaró, bennünket ismerő, vagy nem ismerő embert, adjon egy ötöst, és mi belecsapunk. Az öt eurós adományokat egy transzparens számlán tudjuk fogadni, melyen bárki követheti, mennyi pénzt kaptunk és azt is, mire fordítottuk, a számlaszám SK 72 0900 0000 0051 5443 2431. A vasárnap esti előadás, amely a Dialóg n.o. ajándéka volt 1080.- Euro támogatást kaptunk, melyet a tervdokumentáció kidolgozására fordítunk.

(ÉS?!)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook