komaromonline.sk
VÁROS
Június elejétől lezárják a felnyitható kis Duna-hidat
  •   

Néhány napon belül, vagyis június elejétől megkezdődnek a felnyitható kis Duna-híd felújítási munkálatai, ami várhatóan nem kis fennakadásokat okoz majd a város közlekedésében.

A szerződés értelmében a kivitelező Strabag cégnek max. nyolc hét alatt kell elvégeznie a felújítást. Addig viszont csak a kerékpárosok és a gyalogosok használhatják a hidat, az autósoknak az Erzsébet-sziget felé kell majd kerülniük, ha át akarnak jutni Magyarországra. A buszok közül viszont csak a két Komárom közti járatok, a magyarországi gyárakba ingázó dolgozókat szállító buszok és a helyi szolgáltató, az Arriva járatai használhatják ezt a kerülőutat. A tehergépkocsiknak, kamionoknak és már buszjáratoknak Medve vagy Párkány felé kell kerülniük. Az Erzsébet-sziget útjának állapotát előzetesen felmérik, majd a felújítás befejeztével ugyanebbe az állapotba kell visszaállítania a beruházónak.

Az ötven évvel ezelőtt átadott kis Duna-hídon utoljára 2009-ben végeztek komolyabb javítást, amikor is az alsó tartószerkezetet újították fel. Ezúttal a rossz állapotban lévő úttest felújítására kerül sor, amelybe egy speciális acélszerkezetet is beépítenek.

A 145 ezer euró értékű beruházás megrendelője a Szlovák Útkezelő Vállalat. A városnak nem kell hozzájárulnia a költségekhez. A felnyitható híd felújítási munkálatai fennakadást okoznak majd, de olyan rossz állapotban van, hogy a felújítása nem várhat.

A városnak nemsokára egy újabb közlekedési „problémával” fog kelleni megbírkóznia. Ez pedig a Vág-híd felújítása, amelyről Komárom városa már intenzíven tárgyal az útkezelővel és a közlekedésügyi tárcával.

(komaromonline.sk-FL, nyitókép: Lantos Borbély Katalin)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook