komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Jót tenni jó – Komárom összetart

MEGOSZTÁS:

Az emberiség történelme jól példázza, hogy a nehéz, embert próbáló időket mindig azok a nemzetek, népek, közösségek tudták átvészelni, akik a bajban összetartottak, és egy zárt kristályrendszer részecskéiként támogatták egymást.

A koronavírus járvány veszélyének árnyékában élve, most nemcsak a világ, nemcsak Európa, de mi Komáromiak is egy olyan vészterhes történelmi időben élünk, amikor mindenki érzi mennyire fontos, hogy segítsük egymást.

Egyre több a különféle civil kezdeményezés. Vannak, akik a szociálisan rászorulókat karolták fel, vannak, akik az időseknek segítenek és egyre több ügyes kezű komáromi nő vette elő a sokszor már évek óta nem használt varrógépét, hogy családjának, barátainak, ismerőseinek, szomszédjainak szájmaszkot varrjon.

Vannak névtelen jótündérek, mint a hetes lakótelepen valaki, aki fára akasztja fel az általa varrt védőeszközöket és vannak, akik több százat készítettek el önzetlen jó cselekedetből mások megsegítésére, mint a komáromi vásárcsarnokban tevékenykedő vietnami közösség nőtagjai is.

Az általuk készített több száz szájmaszk, egy mosást követően már a városban levő idősek otthonában védik a veszélyeztetettebb korosztályba tartozó szeniorok egészségét. A vietnami kereskedők közössége kézmosó szappanokkal is támogatta az intézmények lakóit.

Segíteni jó, vallják azok a polgárok is, akik önkéntes munkában segítik a városi rendőrök munkáját, hogy a város önkormányzata által rendelt komáromi Kozená Galantéria cég dolgozói által mostanra elkészített 4000 mosható/vasalható szájmaszk mihamarabb eljusson az idősebb, kiszolgáltatottabb polgárokhoz, majd mindenkihez, aki igényli. A maszkok folyamatosan készülnek.

Fogjunk össze, tartsunk össze, hogy Komáromban napsütéses legyen a tavasz!

(komaromonline.sk, fotó: FB)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.