komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Istvánik Norbert az egyetemi Nyílt Napról

Istvánik Norbert

Február 14.-én kerül megrendezésre a Selye János Egyetem Nyílt Napja. Ezen alkalomból válaszolt néhány érdekes kérdésre Istvánik Norbert a Karrier-tanácsadó Központ vezetője. 

Mióta rendezi egységesen az egyetem három kara a nyílt napot?

A 2013/2014-es tanévben még külön a karok feladata volt ezt megszervezni és helyileg is a karok épületeiben tartották azokat. Még 2014-ből emlékszem, hogy mi is standoltunk a Gazdaságtudományi Kar Nyílt Napján. Egy évvel később az egyetem vezetőségével egyeztetve megpróbáltuk először egységesen megszervezni az egyetem nyílt napját és annyira sikeres lett, hogy aztán nem volt kérdéses ennek a formának a folytatása. Sok tényt és véleményt figyelembe véve is előnyösebb egyetemünk számára egyszerre tartani a bemutatkozóját.

Mit tesznek azért, hogy idén még sikeresebb legyen a nyílt nap?

Mindig igyekszünk újítani. Évközben mi magunk is járunk több egyetem nyílt napjára és különböző oktatási szakkiállításokra. Az ott szerzett tapasztalatok és az előző évek kiértékelései alapján módosítunk mindig valamin. Például idén több és változatosabb ajándéktárgyak lesznek a standokon, és a sorsolásokban is érdekesebb díjak várhatóak. Kibővítettük az érdeklődőknek szánt kiadványunkat is, melybe jelenlegi és volt hallgatók saját tapasztalatai és meglátásai is bekerültek. Ezt a nyílt nap folyamán ingyenesen megkapják az érdeklődők. A tanszékek is újítottak, hogy a hozzájuk érkezőknek emlékezetes legyen ez a nap. Emellett finomítottunk a hirdetési stratégiánkon is, melynek reméljük, hogy lesz eredménye.

Melyik kar iránt szoktak érdeklődni a legtöbben?

A tavalyi évben mindkét nagyobb karunk előadásán megtelt a két előadótermünk, amelyben 200-200 ülőhely van. Ezért most a Gazdaságtudományi Kar és a Tanárképző Kar bemutatkozását is az aulába, egyetemünk dísztermébe szerveztük, melynek befogadóképessége 350 fő. A két kar iránt megközelítőleg ugyanolyan nagy az érdeklődés. Ehhez még szeretném hozzáfűzni, hogy a Matematika és Informatika Tanszék kínálatánál tapasztaljuk a legnagyobb mértékű növekedést, mind érdeklődés, mind beiratkozás szintjén is. Ennek a ténynek nagyon örülünk, hiszen az ott tanulható szakokkal a munkaerőpiacon jó esélyekkel indulnak a végzőseink.

2016

Hány ember munkája összehozni egy ilyen színvonalas nyílt napot?

Köszönöm a kérdésben a jelzőt. A mi csapatunk feladata koordinálni az egészet, amely 5 személyt jelent. Mindamellett az egyetem vezetősége, rektor helyettesek, dékánok, dékán helyettesek, tanszékvezetők, oktatók, adminisztratív alkalmazottak és természetesen hallgatók is segítik munkánkat bizonyos feladatkörökben. Idén összesen 110 fős lesz a jelenlévő szervezői csapat. Maga a szervezés igazából egész évben zajlik, komolyabban pedig fél évvel előtte vetjük bele magunkat a részletekbe.

(Paksi Dávid – komaromonline.sk)

Kapcsolódó cikkek:

Idén is Nyílt Nap a Selye János Egyetemen

 

 

Hozzászólások

hozzászólás