komaromonline.sk
VÁROS
Indul a belgyógyászati pavilon a komáromi kórházban
  •   

2019/6/29

Július 1-jével indítja be a komáromi kórház nemrég felújított belgyógyászati pavilonját. Az átfogó felújításon során kicserélték a padlóburkolatot, az elektromos vezetékeket, a nyílászárókat, az egészségügyi berendezéseket valamint a hőszabályozó- légkondicionáló rendszert is.

A szobákat és a rendelőket is új berendezésekkel látták el. Az ágyak többsége elektromos vezérlésű, ami megkönnyíti a pácienseket ellátó személyzet dolgát, és kényelmesebb is a hagyományos ágyaknál. Az egészségügyi ellátás színvonala a speciálisan képzett személyzeten kívül a legkorszerűbb orvosi technika alkalmazásának köszönhetően is javulni fog. Elektronikus rendszerrel látták el a portát is, ami hozzájárul a jobb tájékozódáshoz és a gyorsabb betegfelvételhez.

 

 

A pavilon harmadik és negyedik emeletén található a belgyógyászati osztály, mely teljes körű diagnosztikai és terápiás ellátást biztosít a kardiovaszkuláris, emésztő, hematológiai és nefrológiai betegségekkel küzdőknek. Minden évben több mint kétezer beteget kezelnek az osztályon. Továbbá ezen a két emeleten található a geriatriai osztály is.

 

 

A második emeleten találhatjuk a neurológiai osztályt, amely évente több mint ezerkétszáz beteget kezel. A komáromi kórház neurológiai osztálya az egész régióban egy átfogó diagnosztikai és terápiás kezelést biztosít stroke, görcsrohammal járó, neurodegeneratív, neurometabolikus, neuromuszkuláris, demyelinizáló, gyulladásos, tumoros és vertebrogén betegségek ellen.

 

 

Az első emeleten a belgyógyászat és a neurológia intenzív osztálya található, ahol havonta körülbelül négyszáz beteget látnak majd el. Az új belgyógyászati pavilon földszintjén pedig a sürgősségi betegellátó osztály mellett, a reumatológiát és az endokrinológiát találjuk.

 

 

(komaromonline.sk-MA, forrás: Agel.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook