komaromonline.sk
HÍREK
Hűtlen kezelés ügyében tett feljelentést a KOMVaK vezérigazgatója
  •   

Megtörtént az első büntetőjogi feljelentés a KOMVaK víz- és csatornaművek ügyében. Patrik Ruman vezérigazgató, az igazgatótanács elnöke a napokban hűtlen kezelés ügyében tett feljelentést (a büntetőtörvény 237. paragrafusa értelmében – Porušovanie povinnosti pri správa cudzieho majetku) a komáromi rendőrségen, ismeretlen tettes ellen. Nem zárta ki, hogy a jövőben további feljelentésekre is sor kerülhet.

Szaból Béla a felügyelőtanács elnöke, Patrik Ruman vezérigazgató, Stubendek László polgármester, Keszegh Béla alpolgármester (fotó: komaromonline.sk)

Ezt azon a sajtótájékoztatón jelentette be, amit Stubendek László polgármesterrel és Keszegh Béla alpolgármesterrel közösen tartott, és amelyen jelen voltak a városi cég igazgatótanács és a felügyelőtanács tagjai is. Ruman a részletekbe a nyomozás jelenlegi szakaszában nem akart bocsátkozni, újságírói kérdésre válaszolva ugyanakkor megjegyezte, hogy vallomásában konkrétan fogalmazott.

A polgármester rámutatott, hogy januártól, amióta új vezetése van a cégnek, pozitív változások történtek, új személyek kerültek fontos gazdasági vezetői posztokra is, és az új vezetés teljes mértékben élvezi a városvezetés és a testület bizalmát. Elkészült a főellenőri vizsgálat a cégben és egy mélységi, ún. Due diligence átvilágításra is sor kerül; jelenleg zajlik a kivitelezőktől az árajánlatok begyűjtése. A főellenőri jelentést a májusi ülésen tárgyalták volna a képviselők, de mivel csak az ülés kezdete előtt néhány órával kapták meg a több mint 30 oldalas dokumentumot, így nem volt idejük áttanulmányozni azt, ezért levonták a napirendről és a következő ülésen foglalkoznak vele. Tárgyalták viszont a leltárról szóló főellenőri jelentést, ami Keszegh Béla szavai szerint több furcsaságra is rámutatott. Példaként egy 1,4 millió korona értékű traktor vásárlását említette, amit a cég úgy adott tovább a városnak, hogy még nem járt le a lízingszerződés. A leltárhiányra már 2011-ben rámutattak, de a cég részéről „el lett szabotálva” a rendezése – fogalmazott az alpolgármester.   Szerinte az is furcsa, hogy a KOMVaK előző vezetése tavaly pozitív zárást nyújtott be a testület elé, jutalmakat is osztott, ősszel viszont olyan csontvázak potyogtak ki a szekrényből, hogy elmaradtak a törlesztőrészletekkel. Emiatt az év elején pedig az a veszély fenyegetett, hogy a Hass cég csődbe viszi a céget.

A sajtótájékoztató résztvevői (fotó: komaromolnine.sk)

A már lezajlott és a várható átvilágításoknak a polgármester szerint az a célja, hogy valós képet kapjon végre a város a KOMVaK gazdálkodásáról, beinduljon egy racionalizációs folyamat, aminek végén egy prosperáló cége legyen a városnak.

(komaromonline.sk)

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook