komaromonline.sk
MOZAIK
Hétfőtől Komárom-Pozsony útszakaszon bővítik a vonatok kapacitását
  •   

2019/2/16

Az elmúlt öt évben megkétszereződött a Pozsony – Komárom vonalon utazók száma. Csak 2018-ban – az elmúlt évhez viszonyítva – egymillióval nőtt az utasok száma. Ebből kifolyólag a járatokon, főleg csúcsidőben, már-már elviselhetetlenné vált a zsúfoltság.

A RegioJet szóvivője Aleš Ondrůj a kialakult túlzsúfoltság okát abban látja, hogy „A vasúti személyszállítási szolgáltatás iránti igény ilyen nagymértékű megnövekedése, mint ami a Pozsony-Komárom szakaszon tapasztalható, teljesen egyedülálló Európában. A járatok sűrűsége már most az osztrák és német S-Bahn városi vasúthoz hasonló.“

Érsek Árpád közlekedési miniszter az elmúlt időszakban többször tárgyalt a probléma megoldásáról a RegioJettel közlekedési magánvállalat képviselőivel. Mivel ezen a szakaszon egyvágányú pályáról van szó, és a járatsűrűség miatt az ütemes menetrendbe már nem iktathatók be újabb járatok, más megoldást kellett találni a kényelmesebb utazás érdekében. Végül egy két fázisos bővítési tervben állapodtak meg.

Első lépésben 2018. február 18-tól a Komáromból 5:49-kor induló gyorsított személyvonat (REX 1770), a Dunaszerdahelyről 6:15-kor induló személyvonat (Os 4308) és a Komáromból 6:43-kor induló regionális expressz (REX 1772) kapacitását növelik.

A RegioJet az utazók kiszolgálásának folyamatos javítását célozva május végén, illetve június elején korszerű, minden igényt kielégítő emeletes vonatok forgalomba állítását tervezi. „Ezzel olyan megoldást találtunk, melynek köszönhetően legalább 100-150 ülőhellyel növekedhet a legkihasználtabb szerelvények férőhelyeinek száma, ezáltal pedig jelentősen javul majd az utazás minősége” — mondta Aleš Ondrůj. A vasúttársaság a jövőben is szeretné a  fejlesztéseket az utasok igényeihez alakítani. Céljuk, minden utas számára kényelmes, kultúrált utazást tudjanak biztosítsítani.

(TASR)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook