komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Hétfőn Komárom megnyitja az alapiskolákat

 

Hétfőn, február 8-án Komáromban megnyitják az alapiskolák alsó tagozatait. Nem kötelező, ezért a szülőkre van bízva, hogy a gyermeküket elengedik-e az iskolába.

“A szombati nap folyamán Komáromban a tesztelésen az összes mintából 1,41%-os volt a fertőzöttségi mutató, a harcsási eredmények nélkül viszont ez 1,1%. Szombaton a Komáromi járásban 26 021 tesztet végeztek a települések és az állandó mintavételi pontok, amiből 339 lett pozitív, ami 1,3 % mutató.

Az iskolaügyi miniszter határozata alapján február 8-tól, hétfőtől nyithatnak az alapiskolák alsó évfolyamai. A város konzultált a helyi közegészségügyi hivatallal, amely nem látták indokoltnak, hogy ne nyissanak az iskolák alsó évfolyamai, az előírások betartásával.

Komárom város szombatonként külön biztosítja a szülőknek és a tanítóknak a tesztelést, hogy folyamatosan nyílhassanak az iskolák. A tanítók hétfő reggel védőeszközöket kapnak, a város a tanulóknak is biztosít maszkot, továbbá fertőtlenítő szereket. Szükség esetén ózonizáló berendezéssel fertőtlenítik a tantermeket a városi hivatal munkatársai.

Mivel magas a fertőzöttség a harcsási városrészben, így onnan a tanulók nem mehetnek iskolába, karanténban maradnak, míg nem változik az ottani helyzet. Velük a város szociális munkásai foglalkoznak.

A város iskoláinak alsó tagozatai megnyílnak. Minden család egyéni döntésére van bízva, hogy gyermeke bekapcsolódik-e a személyes oktatásba.” – tudatta a város a facebook hivatalos oldalán.

(komaromonline.sk, forrás kvh)

Hozzászólások

hozzászólás