komaromonline.sk
MOZAIK
Gyógyítható-e a rák? – VIDEO – Beszélgetés Bödör Csaba rákkutatóval
  •   

Érdekes és tanulságos beszélgetést hallhattak mindazok, akik részt vettek a Nec Arte Nec Marte Polgári Társulás legújabb találkozóján, amelynek ezúttal dr. Bödör Csaba rákkutató, biológus, a budapesti Semmelweis Egyetem tudományos főmunkatársa volt a vendége.

A nyitrai származású fiatal tudóssal Varga Tamás, a társulás elnöke megnyitója után Keszegh Béla beszélgetett, majd a szép számú közönség körében ülők tehették fel kérdéseiket.

fotó/komaromonline.sk

A beszélgetés során szó esett arról, milyen útravalót kapott a későbbi tudós a nagycétényi magyar alapiskolában? Miben látja a hazai iskolarendszer előnyeit és hátrányait a nyugat-európaival szemben? Több éves kint tartózkodás után miért választotta a londoni kutatóintézet helyett a budapestit? Holt tart ma a rákkutatás? Lesz-e valaha univerzális ellenszere a ráknak? Mennyibe befolyásolja a gyógyszerlobby a rákkutatást? Miről tehetnek a gének és mi az egyén felelőssége a betegség kialakulásában? A sort még hosszasan lehetne folytatni…

A válaszokat az alábbi videóban azok is megnézhetik, akik személyesen nem lehettek jelen a beszélgetésen (a hang minőségéért elnézést kérünk).

 

VIDEÓ:

 

(komaromonline.sk, videó: Stefankovics József)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook