komaromonline.sk
HÍREK
Gasztronómiai Oscar-t kapott a komáromi csoki
  •   

„Gasztronómiai Oscar” díjjal jutalmazták a nemrégiben Londonban megrendezett, nagy presztízsű Great Taste Awards 2017 gasztronómiai versenyen a komáromi Papp Vargha Katalin Alto del Sol fantázia nevű kézművescsokoládéját – számolt be a Forbes magazin.

a Chocomaze egyik alkotása – forrás/FB

A különleges csoki 65 százalékban perui termesztésű kakaót tartalmaz, tonkabab és aridam gyümölcs (Tetrapleura tetraplera) feltéttel. A versenybe több mint 12 ezer termékkel jelentkeztek, az 500 tagú zsűri a csomagolás nélkül, azaz bárminemű marketingfogás mellőzésével, kizárólag a beltartalom alapján értékelte azokat.

A nyertes csoki – forrás/forbes.sk

A Chocomaze manufaktúrát 2012-ben alapította Papp Vargha Katalin az egykori hajógyár területén, és már 2013-ban megkapta a gazdasági minisztérium által odaítélt „Az év innovatív vállalkozója” címet. Az első nemzetközi sikerre sem kellett sokáig várni, 2015-ben Pinot Noir elnevezésű csokoládéja a Great Taste Awards versenyen részesült elismerésben, a Salty’n Sweet csokoládéja pedig International Chocolate Awards díjat kapott.

Papp Vargha Katalin – forrás/forbes.sk

A manufaktúra évről évre bővül, kezdetben közveltelnül a fogyasztóhoz  juttatták el a termékeiket, illetve speciális kis boltokban lehetett megvásárolni azokat, de ma már például a Slovnaft vagy a Shell benzinkútjain, a Matinus könyvhálózat boltjaiban is hozzá lehet jutni. Ez a biztos eladói hálózat a vállalkozás gyorsabb fejlődését is lehetővé teszi. A Chocomaze egyedi megrendeléseket is teljesít, tehát bárki összeállíthatja a saját ízesítésű csokiját. Papp Vargha Katalin elárulta, hogy már az őszi és téli újdonságokon dolgoznak, és ismét beneveznek a International Chocolate Award s versenybe.

(komaromonline.sk, forrás: forbes.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook