komaromonline.sk
HÍREK
A Föld napja a Jókai Mór Alapiskolában
  •   

A mozgalmat 41 éve indította el egy amerikai egyetemista, Denis Hayes 1970. április 22-én. A mozgalom célja, hogy különböző akciókkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Világszerte rengeteg programot szerveznek ezen a napon.

A Föld napját természetesen évtizedek óta az iskolákban is megünneplik. Így tette ezt ebben az évben is a Jókai Mór Alapiskola csapata. Reggel a diákokat az iskolába belépve hangos madárcsicsergés, amolyan dzsungeli hangulat köszöntötte, majd a folyosó lépcsőinek tetejére felérvén egy varázsvilág tárult eléjük. A kirobbanó óriás vulkán és a hatalmas vízesés tövében egy óriási Föld napi torta köszöntötte a gyerkőcöket 500 darab mini térképpel ellátott muffin kíséretében.

Eme jeles nap folyamán rövid elgondolkodtató képkiállítást láthattak bolygónk természeti értékeiről és azok fontosságáról. A felső tagozatos tanulók pedig az iskola udvarát építették, szépítették. Sürögtek-forogtak a kezekben a kerti szerszámok és gyorsan tisztult az iskola környéke. Mi így hívtuk fel a figyelmet a környezetünk védelmére, hogy a jövő nemzedék is csodálhassa Földünk elragadó szépségét. Bátran kijelenthető, hogy a mai nap igazi csapatmunka volt!

Köszönjük szépen a tartalmas nap levezetését Mgr. Németh Éva tanító néninek, a kreatív Föld tortát Balázsy Géza tanító bácsinak, a muffinokat Balogh Gabriella konyhavezető néninek és az iskolabarátoknak, valamint az ötödikes diákoknak azt a sok segítséget és odaadó munkát, melyet a projektnap előkészítése során nyújtottak.

(Jókai Mór Alapiskola, FB)

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook