komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Felvételi feltételek a nyolcéves gimnáziumba a 2016/2017-es tanévre

 1. A 2016/2017-es iskolaévben a nyolcéves gimnázium 1 első osztályt nyit. Az első osztályba felvehető tanulók száma 28. Felvehető az a tanuló, aki az alapiskola 5. osztályát sikeresen befejezte az adott tanévben, és eleget tett a gimnáziumi felvételi követelményeinek.
 2. A felvételi vizsgák május 9-én vagy 12-én lesznek magyar nyelvből és irodalomból, szlovák nyelvből és szlovák irodalomból, matematikából. A vizsgák helyszíne: a gimnázium épülete, kezdési időpontja 8 00.
 3. a) felvételi vizsga – írásbeli rész:
magyar nyelv és irodalom 30 pont
szlovák nyelv és szlovák irodalom 20 pont
matematika 50 pont
   
 1. b) felvételi vizsga – szóbeli rész:
magyar nyelv és irodalom –        kötetlen beszélgetés pontszámok nélkül
 1. a 4. és 5. évfolyamok tanulói részére rendezett tanulmányi  olimpiák eredményes megoldóinak és egyéb versenyek győzteseinek beszámított pontszámai:
 • tanulmányi olimpia eredményes megoldója: 5 pont
 • egyéb verseny győztese: 5 pont
 1. Az 5. évfolyam félévi bizonyítványának átlaga alapján:

1,00 – 1,50 – 10 pont

1,51 – 2,00 – 5 pont

A versenyeken elért eredményeket eredeti oklevéllel vagy az alapiskola igazgatója által hitelesített fénymásolattal kell igazolni, amennyiben a tanuló még nem kapta kézhez az oklevelet, úgy a kerületi székhely körzeti hivatalának honlapjáról (vagy egyéb hiteles forrásból) letöltött eredménylistával. A versenyeken elért eredményekért minden tanuló esetén maximálisan 10 pontot számítunk be.

 1. A felvétel feltétele az írásbeli és szóbeli felvételi vizsgán való eredményes szereplés. A három felvételi tantárgyból és a versenyekért és a bizonyítványért kapott összesített pontszámok sorrendje alapján az 1 – 28. helyen végzett legeredményesebb tanulókat vesszük fel. Egyéb szempontokat nem veszünk figyelembe.
 1. Az írásbeli és szóbeli felvételi vizsga – beszélgetés feladatai nem a tantárgyi követelmények számonkérését, hanem a tanuló nyelvi – kommunikációs, ill. a logikai – absztrakciós feladatok megoldásában mutatott készségeinek megállapítását célozzák.
 1. A beiratkozás időpontja az 1. évfolyamba:
2016. május 18.       08.00 – 17.00 
 1. Megjegyzés: A nyolcévfolyamos gimnázium első osztályába a diákokat a 245/2008 sz. törvény 33, (7) bekezdésének a) pontja alapján vesszük fel.

 

Komárom, 2016.  március 1.

Andruskó Imre
igazgató

Hozzászólások

hozzászólás