komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Fáznak a kutyusok, kutyaházakra lenne szükség a komáromi menhelyen

 

Egyre hűvösebbek a nappalok és fagyosabbak az éjszakák. Mi haza tudunk menni meleg otthonainkba és be tudjuk vackolni magunkat egy bögre meleg teával a kényelmes fotelunkba, de az otthontalan, árva kutyáknak, akik menhelyeken várják sorsuk jobbra fordulását és karácsony csodáját egy saját gazdi személyében, erre nincs lehetőségük.

Ülnek, várnak a kennelekben és közben dideregnek a fagyos szélben. A gadóci kutyamenhely új vezetése szeretné kicsit elviselhetőbbé tenni a borús, hideg téli napokat és éjszakákat védenceik számára, ezért kérik a jószándékú állatbarátokat és a komáromi lakosságot, hogy segítsenek nekik szigetelt kutyaházak beszerzésében.

Szívesen fogadnak már kész, szigetelt kutyaházat bármilyen méretben, hiszen a menhely lakói közt széles a választék, van náluk kicsi és nagy, így mindegyiknek akad majd hálás lakója. Ha valaki faanyagot tud felajánlani, azt is hálásan fogadnák.

A Gadócon működő komáromi kutyamenhelyet július 1-től, a Zöldálláson hat éve sikeresen és rendkívül eredményesen működő menhely igazgatónője, Mgr. Ľudmila Servanská vette át, így jelenleg a Négylevél polgári társulás égisze alatt működik. Nehéz feladatra vállalkoztak, mivel az előző bérlő borzalmasan elhanyagolt és kifosztott állapotban hagyta maga után a menhelyet.

Az eredeti tervek szerint 2020 februárjában kezdődött volna meg az új menhely építése, ami teljes mértékben Komárom városának tulajdonát képezte volna. Az építkezési tervek elkészültek, már csak a megfelelő ingatlan kijelölése volt hátra, amikor felütötte a fejét a koronavírus. Jelenleg a megszorítások és a csökkenő megyei-állami támogatások miatt a terv megvalósítására a városnak nincs megfelelő anyagi fedezete. Remélhetőleg a jövő év pozitív változásokat hoz és elkezdődik az új menhely megépítése.

Az új vezetés igyekezett rendbe hozni a gadóci menhelyet. Az elmúlt hónapokban kijavították a ketreceket, pótolták a tetőket, megjavították a kerítéseket, lomtalanították az udvart, hogy ismét teljes kapacitással tudjanak működni. Mindez sok pénzbe került, de sikerült megoldaniuk sok támogatás mellett.. A kutyaházak vásárlását viszont már önerőből nem képesek biztosítani.

A kutyaházak mellett szívesen fogadnak jobb minőségű (alacsony zsír és magas kalória tartalmú) száraztápot is.

Ebben az évben senkinek nem könnyű, mindenki nehéz helyzetben van. A menhelyi kutyusok azonban kétségbeejtő helyzetben vannak. Nekik se meleg otthonuk, se családjuk.

Közeleg a karácsony, ajándékozzunk nekik egy kis oltalmazó, meleg helyet, ahol reménykedve várhatják sorsuk jobbra fordulását.

Aki utalni szeretne a következő számlaszámon teheti: SK72 0900 0000 0051 5526 6340

Fogjunk össze és segítsünk az otthontalan négylábúaknak átvészelni a téli hónapokat. Sok kicsi sokra megy!

(komaromonline.sk, nyitókép-illusztráció)

Hozzászólások

hozzászólás